Een overzicht van Tiger King seizoen één

Het is al een tijdje geleden sinds seizoen één, dus om ieders geheugen een beetje op te frissen volgt hier een basislesje over het eerste seizoen van Tiger King.
Dit bizarre verhaal gaat over Joseph Schreibvogel of zoals wij hem kennen, Joe Exotic. Een rockster hillbilly, maar ook een aspirant-politicus. Hij was kandidaat voor het presidentschap in 2016 en kwam zelfs op het stembiljet. Getrouwd met twee mannen die beiden later uitkwamen als hetero.

Joe is eigenaar van een park in Oklahoma genaamd GW Zoo en ze hebben een collectie van grote katten. Naast Joe ontmoet je ook andere grote kat liefhebbers zoals doc Antle die eigenaar is van Myrtle Beach Safari met zijn 6 tot 9 vrouwen (niemand weet het echt) en Mario Tabraue. Een beruchte drugsbaron en exotische dieren handelaar.

tweede seizoen tiger king

Maar wat waarschijnlijk het meest opviel aan de docu-series is Joe’s haat voor dierenrechtenactivist Carol Baskin. Carol Baskin die ook katten in kooien heeft in haar park en ze waarschijnlijk vroeger fokte, Maar dat terzijde. Zij is eigenaar van Big Cat Rescue en probeert Joe te stoppen omdat hij in principe hetzelfde doet als zij. Hoe dan ook, de moraal van het verhaal is dat ze elkaar niet mogen en elkaar proberen neer te halen. Joe beschuldigt haar bijvoorbeeld van de vermissing van haar man Don Lewis, waarvan de politie denkt dat het moord was.

Wat ons bij Jeff Lowe brengt, een man die helpt Joe’s schuld van een miljoen dollar aan Carol te betalen. Jeff was nogal een oplichter. Hij deed zich rijker voor dan hij eigenlijk was en eindigde als eigenaar van Joe’s dierentuin. Met hem bracht hij Allan Glover mee, die uiteindelijk door Joe zou worden ingehuurd om Carol te vermoorden. Wat uiteindelijk zijn ondergang werd, want hij kreeg voor dat naast vele andere misdaden 22 jaar gevangenisstraf.

 

Tiger King seizoen 2 op Netflix

Netflix onthulde 27 oktober de officiële trailer voor het tweede seizoen van de show en belooft net zo veel chaos. Terwijl het eerste seizoen sterk gericht was op de ruzie tussen Joe en Carol, zullen de verhaallijnen van seizoen twee gericht zijn op de gevangenisstraf van Joe, het lopende onderzoek naar de verdwijning van Lewis en de juridische problemen van Lowe.

Het is niet helemaal zeker wat Carol’s rol zal zijn aangezien ze wat ongenoegen heeft getoond over het eerste seizoen maar ze verschijnt wel in de trailer dus we zullen moeten wachten tot 17 november.

Heb je nou interesse in nog meer documentaires vol misdaden, kijk dan de top 10 beste true crime documentaires op Netflix.