Waarom thuiswerken gezond is

Ruim een jaar geleden klonk thuiswerken nog als iets heel vreemds, maar inmiddels raken veel mensen er toch aan gewend. Niet iedereen is er tevreden mee en daarom kan het ook makkelijk zijn om te vergeten dat thuiswerken veel voordelen kan bieden.

1. Tijdens het thuiswerken kun je makkelijker gezond eten

In de bedrijfskantine kom je veel verleidingen tegen. Denk aan de manier waarop de snoepautomaat je probeert te verleiden met zijn Snickers en gevulde koeken. Ook op het station zijn er veel winkeltjes en restaurants, waar veel vette happen aan de man worden gebracht. Wanneer je thuis blijft, kom je al die verleidingen niet tegen en heb je meer tijd en ruimte om gezond te eten.

2. Geen kledingstress

Wanneer je thuis aan het werk gaat, hoef je geen rekening meer te houden met de dress-code van je werk. Je nette pak kan vervangen worden door een shirt en een spijkerbroek. En je keuzestress in de ochtend kan ook lekker de deur uit. Een comfy outfit, heerlijk.

thuiswerken voordeel

3. De tijd die je kwijt bent aan reizen, kun je nu investeren in jezelf

Het kan nogal wat tijd kosten om heen-en-weer te reizen. Maar nu hoef je niet meer met je auto in de file staan, of te balen dat de trein alweer wat minuten vertraging heeft. Je kunt die tijd gebruiken om even te mediteren of te luisteren naar je favoriete podcast.

4. Je kunt in je pauze doen wat je wilt

Thuis heb je de vrijheid om te bepalen op welke manier jij pauze wilt houden. Deze indeling kan jij zelf bepalen zonder dat anderen hier raar van opkijken. Een bammetje eten, een korte Netflix aflevering of even liggen. Zolang jij jouw tijd in de gaten houdt, kan het.

5. Meer contact met je familie

Misschien dat je door je carrière niet altijd even veel tijd had voor het gezin. Een mooi voordeel van thuiswerken is, in dit geval dat je aan je carrière kan blijven werken en meer mooie momenten kan doorbrengen met je dierbaren. Hoewel het soms vervelend kan zijn, geniet ervan.