Waarom wrijft Thomas Shelby zijn sigaretten eerst over zijn lippen?

Wie goed oplet bij het kijken van Peaky Blinders heeft waarschijnlijk wel een beetje door wat Thomas Shelby’s gewoonten zijn. Nadat de eerste aflevering van seizoen 6 werd uitgezonden op de BBC waren er gelijk mensen die zich verbaasden over Shelby die een glas water bestelde. Thomas Shelby is een nieuw mens, eentje die onder andere geen alcohol meer drinkt.

 

Iets wat wel hetzelfde blijft, is hoe hij zijn sigaretten rookt. Of eigenlijk wat hij doet voordat hij de sigaret aansteekt: hij wrijft het uiteinde eerst over zijn lippen. Een opvallende gewoonte, maar acteur Cillian Murphy heeft er een uitleg voor en die vertelde hij aan de BBC. De sigaretten die ze gebruiken hebben namelijk een filter dat aan zijn lippen bleef plakken. En de makkelijkste oplossing daarvoor? Even het uiteinde over zijn lippen wrijven zodat het filter niet meer plakt. Het was dus iets wat ontstond uit noodzaak, maar dat één van Thomas Shelby’s unieke gewoonten werd. Dat is overigens niet zo heel gek, want bij filmen van de eerste twee seizoenen gingen er al zo’n 3.000 sigaretten doorheen. Cillian Murphy gebruikt alleen kruidensigaretten, die tabak en nicotine-vrij zijn.

thomas shelby cillian murphy sigaretten

Het is niet de enige gewoonte van Thomas Shelby die meer uit toeval ontstaan is dan dat het echt gepland was. Cillian Murphy wees in zijn interview met de BBC ook nog op iets anders. De echte fan is het misschien wel opgevallen, maar Thomas Shelby eet geen enkele keer gedurende hele show. Die realisatie kwam bij de productie pas na twee seizoenen en er werd besloten om daarmee door te gaan. Let maar eens op als je de serie een keer opnieuw kijkt: zelfs als er eten op tafel staat zul je Shelby niets zien eten.

Peaky Blinders-film is bevestigd

Vind je het jammer dat dit zesde seizoen ook het laatste is? Dan hebben we goed nieuws: Thomas Shelby en zijn bende zullen terugkeren in de Peaky Blinders-film. Je zult er wel nog even op moeten wachten, want de opnames beginnen in 2023.