De carrière van Thomas Acda

Thomas Acda, 50% van Acda en de Munnik, cabaretier, artiest, schrijver, acteur, vader; wat is deze man niet? Vanaf 1989 staat Thomas Acda al in het zicht van het Nederlandse publiek. Samen met Paul de Munnik begon het duo muziek te maken en theatervoorstellingen te schrijven. Ver kwamen ze niet. Na een paar projecten voor school en daarbuiten gingen ze snel weer hun eigen weg. In 1995 kwamen ze echter weer bij elkaar en dit keer was het wel een groter succes. Het eerstvolgende theaterprogramma ‘Zwerf On’ was een verrassend succes en hierna besloten ze als zingend cabaret duo bij elkaar te blijven. Na Lowlands ’98 besloot het duo ook de popmuziek wereld over te nemen. Al snel waren ze niet meer weg te denken uit de hitlijsten.

In 2015 maakte het duo bekend dat ze gingen splitsen. De reden hiervan was een buitenechtelijk geboren kind van Paul de Munnik. Uiteindelijk is het Paul zijn keuze geweest om op te splitsen, Paul en zijn echtgenoot wilde liever uit de schijnwerpers blijven. Uiteindelijk zijn ze allebei hun eigen weg op gegaan en solo gaan werken. Wel kwamen ze nog een paar keer bij elkaar om op te treden, maar zelf zeggen ze dat ze nooit meer écht samen komen. Buiten dit duo heeft Thomas Acda natuurlijk ook andere dingen. Hij heeft bijvoorbeeld eigen boeken geschreven en speelt in vele tv-series en films.

Grachtenpand staat te koop

Het pand dat Acda in 2008 over kocht van Katja Schuurman voor 1.425.000 euro staat nu weer te koop. Acda heeft hier wel een hypotheek op gevestigd van 1.5 miljoen euro. De nieuwe koper staat voor een prachtige maisonette met een woonoppervlakte van 272 vierkante meter. De woning bevat zes kamers, waaronder vier slaap- en één badkamer met jacuzzi. Er zijn twee woonlagen en er is een luxe open keuken met de benodigde inbouwapparatuur. Het bijzondere aan de woning is dat hij beschikt over twee verschillende voordeuren, waardoor het ook twee huisnummers heeft. Het geheel staat te koop voor 2.500.000 euro.

woning acda
Foto via Bekende Buren
woning acda 2
Foto via Bekende Buren