Een nieuwe Netflix documentaire

Netflix heeft inmiddels heel wat true-crime documentaires; Making a Murderer, Conversations with a killer: The Ted Bundy Tapes en The Devil Next door spannen al jaren de kroon. Dit soort spraakmakende documentaires zijn ontzettend populair, niet gek dus dat Netflix nu weer met een nieuwe documentaire komt genaamd This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist.

This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist

Op 18 maart 1990 werd in het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston de grootste kunstroof ooit gepleegd. Op die dag kwamen er twee mannen, verkleed als agent, langs bij het museum. Zij vertelden de bewaking dat ze een oproep hadden gekregen om langs te komen.

 

Toen ze binnen waren, hielden ze de bewaking onder schot en bonden zij hen vast. Ze hadden toen de tijd om dertien ontzettend kostbare schilderijen te stelen. Tussen al die schilderijen zaten ook veel Hollandse meesters, zoals Rembrandt en Vermeer. Helaas voor kunstliefhebbers zijn zowel de daders als de schilderijen nooit meer teruggevonden. Deze diefstal wordt gezien als de grootste kunstroof aller tijden, omdat de totale waarden van het gestolen goed 500 miljoen dollar is. Nog nooit was er voor zo’n groot bedrag uit een museum kunst gestolen.

De FBI zocht naar de daders

Na de diefstal is de FBI hard op zoek gegaan naar diegenen die hier achter zaten. Verschillende bendes en maffiabazen werden verdacht van betrokkenheid. Alleen weten ze vandaag de dag nog steeds niet helemaal zeker, wie er achter deze heist zat. De documentaire belooft dus spannend en mysterieus te worden.

De vierdelige documentaire zal vanaf 7 april te zien zijn op Netflix. Wij hebben er weer helemaal zin in. Kun je niet wachten? Check dan deze ijzersterke crime documentaire.