The Unbearable Weight of Massive Talent met Nicolas Cage

Nicolas Cage heeft niet stilgezeten sinds het begin van zijn carrière. Als acteur heeft hij volgens IMDb maar liefst 109 projecten op zijn naam staan. In totaal heeft hij maar liefst 58 awards gewonnen. Ook was hij voor meerdere films een producer. De rollen van de 58-jarige acteur zijn vaak uiteenlopend. Soms worden zijn films razend populair, maar gebeurd het ook nog wel eens dat er eentje één van de slechtste films van het jaar blijkt. Nu lijkt Cage een rol gevonden te hebben die hem echt op het lijf is geschreven: zichzelf.

 

In de film The Unbearable Weight of Massive Talent speelt Nicolas Cage een fictionele versie van zichzelf, namelijk Nicolas “Nick” Cage. Er is volgens Cage zelf weinig overeenkomst tussen zijn eigen persoonlijkheid en Nicolas in de film. Het verhaal begint met Nicolas die op het randje van de financiële afgrond staat en wil stoppen met acteren. Hij krijgt het aanbod van 1 miljoen dollar om op de verjaardag van een rijke fan te verschijnen. Maar dan benadert de CIA hem met een wel heel bijzondere missie die te maken heeft met zijn superfan. Nicolas Cage kruipt in de rollen van zijn meest iconische en geliefde personages om zichzelf en zijn geliefden te redden. Naast Nicolas Cage heeft de film onder andere Pedro Pascal, Neil Patrick Harris en Tiffany Haddish in de hoofdrollen.

nicolage cage goede reviews nieuwe film

Topscores op IMDb en Rotten Tomatoes

De film is nog niet in de bioscoop te zien – zowel hier als in de VS – maar werd al wel gepresenteerd op het SXSW Film Festival van 2020. Op het South by Southwest Film Festival worden in 9 dagen meer dan 100 films getoond. Dat loopt uiteen van titels met bekende acteurs zoals The Unbearable Weight of Massive Talent tot documentaires en short films. De première van de film was op dit festival en de mensen die hem daar bekeken hebben zijn razend enthousiast. 

Op IMDb scoort de film momenteel een 9,1/10. Dat komt overigens door een paar uitschieters. Hoewel twee derde van de kijkers de film een 10 geven, zijn er een handjevol mensen die de comedy echt niet konden waarderen. Op Rotten Tomatoes hebben alle critici die de film beoordeeld een positief oordeel gegeven, wat zorgt voor een score van 100%. “Dit zou met gemak het beste optreden van Nicolas Cage genoemd worden, want het is elke rol ineen“, schrijft een van de filmcritici op Rotten Tomatoes.

The Unbearable Weight of Massive Talent verschijnt op 21 april in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de trailer: