The Shadow of Violence wordt nieuwe grimmige top thriller

Er is wellicht nog geen releasedatum voor in Nederland, maar toch houdt The Shadow of Violence ons bezig. De film gaat over een man die worstelt met zijn loyaliteit voor zijn familie en zijn trouw aan de bende waar hij voor werkt. In een plattelandscultuur waar één verkeerde keuze geweld (of zelfs de dood) als gevolg heeft, is die loyaliteit belangrijker dan ooit.

The Shadow of Violence

Ex-bokser, bendelid én zorgzame vader

In The Shadow of Violence staat het personage Douglas centraal. Als ex-bokser en rechterhand van een bende is hij een bikkelharde vent. Tegelijkertijd heeft hij met zijn – inmiddels ex-vrouw – een zoontje. Deze zoon, wie speciaal onderwijs volgt, heeft zorg van Douglas hard nodig. Maar de bende waar Douglas voor werkt gaat gewoon door met hun louche zaken.

De twee werelden van Douglas raken met elkaar versmolten

Het duurt niet lang voordat Douglas een heftige opdracht krijgt: hij moet iemand vermoorden. Ondertussen wordt zijn zoon Dymphna ouder. De twee verschillende werelden die Douglas zo heeft geprobeerd om gescheiden te houden, worden al gauw steeds meer met elkaar versmolten. Voor hoelang kan hij de zorg voor Dymphna nog waarborgen? En pleegt hij uiteindelijk de moord of niet? Het maakt van de een grimmig verhaal waarin geweld constant aanwezig is, al is vaderliefde dat ook.

The Shadow of Violence

The Shadow of Violence kan rekenen op sterke cast

Cosmo Jarvis speelt de rol van Douglas. Hij was eerder te zien in de films Lady Macbeth en Annihilation. Ook Barry Keoghan, die de rol van Dymphna op zich neemt, heeft al een indrukwekkend filmrepertoire op zijn naam staan. Zo speelde hij in The Killing of a Sacred Deer en in Dunkirk. Beide acteurs spelen een overtuigende en beklemmende rol die je van begin tot einde in z’n greep houdt. The Shadow of Violence heeft een voorlopige Rotten Tomatoes score van 95%. Dat belooft veel goeds. Check de trailer hieronder.