The Scotland Rally

The Scotland Rally is zonder enige twijfel een roadtrip die jij niet wilt missen. Deze rally neemt jou en je vrienden in zes etappes mee over de meest spectaculaire wegen van Engeland, Wales en Schotland. Scotland Rally zorgt voor een gedetailleerd roadbook waar de vetste wegen en de best verborgen locaties in te vinden zijn.

 

De route

Het roadbook neemt je mee naar legendarische checkpoints, historische kastelen, geheime sluipwegen en vette routes. Elke dag is de finishlijn te vinden op een unieke plek. Daar kan gekampeerd worden voor wie dat wil. De rally start in Nord-pas-de-Calais (Frankrijk) en eindigt in Isle of Skye in het Verenigd Koninkrijk. Je rijdt zo’n 300 km per dag, volgens het volgende schema:

Dag 1: Nord-Pas-de-Calais – Stonehenge (302 km).
Dag 2: Stonehenge – Snowdonia (389 km).
Dag 3: Snowdonia – Piel Island (298 km).
Dag 4: Piel Island – Loch Lomond (394 km).
Dag 5: Loch Lomond – Inverness (293 km).
Dag 6: Inverness – Isle of Skye (363 km).

Het voertuig

Om mee te doen met deze rally heb je een goed werkende auto nodig. Je kan met verschillende auto’s meedoen, maar er hangt ook een puntensysteem aan het soort auto dat je rijdt. Met een oldtimer kun je namelijk tussen de 50-100 punten scoren, met een youngtimer tussen de 30-80 punten, met een sportwagen tussen de 20-75 en met een modale wagen tussen de 0-60. Zoals je kan zien, krijg je met een modale wagen niet zo veel punten, dus wordt er verwacht dat je de auto zodanig decoreert dat het toch nog een pareltje wordt. Hoe hoger de punten hoe groter de kans dat jullie die felbegeerde Mini Cooper winnen.

 • Youngtimer (30-80 punten)
 • Sportwagen (20-75 punten)
 • Modale wagen (0-60 punten)
 • Het exact aantal punten hangt af van de uitvoering en aangebrachte decoratie

scotland rally MAN MAN

Win een Mini Cooper

Naast het feit dat je een super vette ervaring overhoudt aan The Scotland Rally, kan je ook er ook nog eens een Mini Cooper aan overhouden. The Scotland Rally geeft het beste team van 2018 namelijk een authentieke Mini Cooper oldtimer cadeau waarmee je één jaar mag rondreizen. Om deze gewilde oldtimer te winnen, zul je zoveel mogelijk punten moeten verzamelen. De punten zullen uitgereikt worden in drie verschillende categorieën, namelijk de Car Challenge, Driving Challenge en de Highland Challenge. Na dat jaar moet je de oldtimer helaas weer teruggeven.

scotland rally man man

Meedoen?

In augustus 2018 vindt het evenement plaats, dus schrijf jouw vriendengroep nog snel in op de website van The Scotland Rally. Een team bestaat uit 2 tot 9 personen. Per team heb je één auto. Je bent dus een team per auto en zo schrijf je jullie team ook in. Meedoen aan deze rally kost je slechts €250,- per persoon, het volgende is daarbij inbegrepen:

 • Unieke aankomstlocatie
 • De volledige logistieke ondersteuning van de trip, er is een volgwagen mee die eerste hulp in geval van nood kan toedienen aan de wagens
 • Elke avond een feest. Cheers! 
 • De Rally Challenge & activiteiten onderweg
 • Hoogst waarschijnlijk: de roadtrip van je leven.

Optioneel:

 • RALLY FOOD: Dagelijks ontbijt en avondeten (+ 80€)
 • RALLY CAMPING: Kamperen op elke aankomstplaats (+ 80 €)

Wij zien geen reden om je niet aan te melden voor deze super vette rally. Toch niet helemaal wat voor jou? Je kan ook met je gepimpte tuk tuk roadtrippen door India.