Je kent vast wel iemand die naar bijvoorbeeld Vietnam is geweest, hier een motor heeft gekocht, het land heeft verkent en aan het einde van zijn reis de motor weer heeft verkocht. In India is iets soortgelijks mogelijk, maar dan met een tuk tuk. Helaas gaat het kopen en verkopen van dit voertuig niet zo gemakkelijk als bij een motor in Vietnam, maar avontuurlijk wordt het dus zeker. Voor degene die niet zo van onzekerheden houden is er de Rickshaw Run.

Rickshaw Run, wat is het?

2 tot 3 weken racen door India met je eigen gepimpte tuk tuk, wij vinden dat dit gerust benoemd mag worden als de ultieme roadtrip. Het ideale is dat je hiervoor geen eigen tuk tuk aan hoeft te schaffen die je na je avontuur aan de straatstenen niet kwijt kunt, je leent hem namelijk gewoon van de organisatie. Met zo’n 50 teams crossen jullie met je gammele voertuig door de hobbelige straten van India.

Foto via
Foto via

Vrienden, valkuilen en vele kilometers

Voordat je met je vrienden dit avontuur aangaat, krijgen jullie de tijd om je tuk tuk te pimpen. En met pimpen bedoelen we echt pimpen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Willen jullie een muziekinstallatie in jullie wagen? Prima. Willen jullie een knalroze tuktuk met bloemenkettingen en opblaasbare flamingo’s? Be my guest. Je mag werkelijk helemaal los gaan. Nadat je tuk tuk is gepimpt, gaan jullie met de hele groep barbecueën om het avontuur van start te laten gaan. De volgende dag vertrekken jullie. Alleen het begin- en eindpunt en dus het aantal kilometers, zo’n 3000, staan vast. Wat je onderweg tegenkomt, hoe je precies rijdt, het aantal keren dat je met stukken langs de weg staat of hoe vaak je kantelt, is allemaal niet een ‘verrassing’. Je moet het dus echt over je heen laten komen, maar een avontuur wordt het zeker.

Foto via
Foto via

Feest

Wanneer jullie met de hele stoet aan tuk tuk’s op het eindpunt zijn aangekomen, wat nooit zeker is of je deze red, staat hier een groot feest te wachten. Twee tot drie weken lang heb je met een grote groep de straten van India mogen ontdekken, er is dus vast en zeker een unieke band ontstaan. Om deze herinneringen die je waarschijnlijk heel je leven bijblijven goed af te sluiten, gaan jullie feesten tot diep in de nacht. One hell of a roadtrip als je het ons vraagt.

Foto via
Foto via

Ben je toch meer van het roadtrippen met de auto? Check dan ook zeker even Reislust #13: een roadtrip door Scandinavië.