Chivas Venture

De vakjury bestaande uit Johnny de Mol (Movement On The Ground), Harry Hummels (hoogleraar Sociaal Ondernemerschap aan Universiteit Utrecht en VN-adviseur), Marcello Palazzi (ondernemer en medeoprichter van B Lab Europe en Progressio Foundation) en Judith Joan Walker (winnaar Chivas Venture Nederland 2017 en Director of Operations, ‎African Clean Energy) heeft de vijf finalisten beoordeeld. De keuze viel anoniem op Inspidere van Jalila Essaïdi. In het juryrapport wordt Inspidere bestempeld als ‘het ultieme voorbeeld voor een nieuwe generatie social entrepreneurs’ door de waardevolle bijdrage die het bedrijf levert aan zowel de mest- als textielindustrie. Door een gelaagde aanpak weet Inspidere twee industrieën op positieve wijze te beïnvloeden zoals dit nog nooit eerder is gedaan.

“Inspidere is een voorloper op grote spelers in de industrie en verdient daarmee de titel ‘meestbelovende social enterprise van 2018’. Als ik zelf investeerder zou zijn, dan zou ik mijn geld ongetwijfeld in Inspidere investeren.” – Jurylid Johnny de Mol

Chivas Venture MAN MAN

Give a shit about the planet

Met hun eigen methode om grondstoffen van duurzame producten uit mest te winnen, gebruikt Inspidere mest als basis voor een nieuwe economie.

“We want to create a world where people give a shit about the planet” – Jalila Essaïdi

Met het bovenstaande motto wilt de eigenaar van Inspidere aangeven dat het mestoverschot niet als probleem gezien hoeft te worden, maar als fundament voor een nieuwe lokale maakindustrie. Inspidere slaat hiermee twee vliegen in één klap: de sociale onderneming vermindert de uitstoot van twee industrieën aanzienlijk en biedt lokale veehouderijen de mogelijkheid een onafhankelijke, lokale mest-economie te creëren.

Chivas Venture MAN MAN

Internationale finale

Vanaf 4 april 2018 heeft het publiek drie weken de tijd om een stem uit te brengen op zijn of haar favoriet voor de wereldwijde finale. Hiermee wordt bepaald hoe de eerste 200.000 doller wordt verdeeld over de finalisten. De internationale finale van Chivas Venture vindt plaats op 24 mei 2018 tijdens The Next Web Conferenve in Amsterdam. Hier zal Inspidere met 26 andere ondernemingen strijden om de titel ‘meestbelovende social enterprice 2018’ ter wereld.