The Pacific

Terwijl Band of Brothers de mannen van Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment volgde via het European Theatre, concentreert The Pacific zich op de ervaringen van drie Amerikanen van de First Marine Division: Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone die in alledrie in verschillende regimenten zitten. We volgen hun harde strijd tegen het machtige Japanse keizerrijk in de Tweede Wereldoorlog.

In de serie komen een aantal doorslaggevende delen van die oorlog aan bod. Guadalcanal, Cape Gloucester, Peleliu en Okinawa, evenals de betrokkenheid van John Basilone bij de Battle of Iwo Jima. Het is voornamelijk gebaseerd op de memoires van twee Amerikaanse mariniers: With the Old Breed: At Peleliu and Okinawa door Eugene Sledge en Helmet for My Pillow door Robert Leckie.

The Pacific

Getekend voor het leven

We gaan met ze mee vanaf het moment dat ze hun thuis verlaten naar hun eerste gevechten tegen de Japanners op Guadalcanal, de landing bij Kaap Gloucester en de Slag om Peleliu. Ze stonden op het bloederige strand van Iwo Jima, overleefden de verschrikkingen van Okinawa en maakten eigenlijk alles mee om voor de rest van hun leven getekend te worden door deze traumatische ervaringen. Ze overleven de bloederige strijd en gaan mee, na de overgave van Japan, terug naar hun vaderland. Het geeft ook de levenscyclus weer van teruggekeerde soldaten van aanvankelijke vreugde tot het uiteindelijke gevoel van spijt en tot op zekere hoogte schaamte van wat ze daar allemaal hebben uitgevreten.

De serie werd goed ontvangen door IMDb

Door de afleveringen heen merk je al gauw hoe zwaar het kan zijn voor deze jonge rekruten; sommigen gaan er kapot aan, terwijl anderen juist helemaal opbloeien van al het geweld. In de tien afleveringen vliegen we als kogels langs de levens van deze mannen. Dit meeslepende verhaal in combinatie met geloofwaardig acteerwerk, dikke shots en muziek van Hans Zimmer maken deze serie een must watch. De serie ging in première op 14 maart 2010 en werd toentertijd zeer goed ontvangen. Op IMDb krijgt ‘ie dan ook een score van 8.3. Check hieronder de trailer: