Het waargebeurde verhaal van Christina Aistrup Hansen

Het verhaal dat centraal staat in de serie is waargebeurd. Het gaat over de Scandinavische verpleegster Christina Aistrup Hansen. In juni 2016 werd Christina veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ze werd namelijk beschuldigd van de moord op drie van haar patiënten en ook nog op een poging tot moord bij een andere patiënt. Het bleek dat Christina bij al deze patiënten en te hoge dosis morfine en stesolis had toegediend, waardoor zij het uiteindelijk niet hebben gered.

Nadat ze veroordeeld werd tot levenslang, is ze in 2017 in hoger beroep gegaan. Christina is hier vrijgesproken van de eerste drie gevallen, maar ze is wel nog steeds veroordeeld voor vier pogingen. Hiervoor moet ze twaalf jaar achter slot en grendel zitten. Er was namelijk uit een forensisch onderzoek gebleken dat ze ook ‘per ongeluk haar patiënten had vergiftigd terwijl ze zelf dacht dat ze hun pijn alleen maar verlichtte.’

waargebeurde misdaadserie netflix

Sygeplejersken (The Nurse) is de titel van de mini-serie

Netflix is dus druk bezig om op basis van dit verhaal een mini-serie te maken. De serie heet Sygeplejersken, in het Engels The Nurse. De serie begint met een vroege ochtend in 2015. Er wordt een telefoontje gepleegd naar de Deense politie door een verpleegster die werkzaam is in het Nykøbing Falster-ziekenhuis. Ze vertelt aan de telefoon dat ze het vermoeden heeft dat haar collega opzettelijk patiënten om het leven bracht en ze is bang dat het net wederom gebeurd is. Andere collega’s die te woord de politie te woord staan laten ook weten dat ze waarschijnlijk patiënten vergiftigd heeft en denken dat dit al jaren lang gebeurt.

Wanneer is The Nurse te zien op Netflix?

The Nurse is dus een mini-serie en krijgt uiteindelijk maar vier afleveringen. Vanaf 27 april aankomende is de serie te zien op Netflix. Ben je nu enorm benieuwd naar deze nieuwe serie? Dan hebben we alvast de trailer hieronder voor je neergezet:

 

Ben je meer van de Nederlandse series? Kijk hier dan de 5 beste Nederlandse misdaadseries.