Waar gaat The Lost Pirate Kingdom over?

The Pirates of the Caribbean kennen we waarschijnlijk allemaal, maar veel vragen over series en films over de levens van piraten zijn niet echt op te lossen. Daar komt nu verandering in. Netflix heeft namelijk The Lost Pirate Kingdom aangekondigd.

Hierin vertellen geschiedenisexperts over de piraten die vroeger de zeeën onveilig maakten. Hoe was het leven aan boord, hoe gingen de zeeslagen er aan toe en welke piraten werden destijds het meeste gevreesd? In de nieuwe serie zullen we het te weten komen

Mix tussen documentaire en echte scènes

Documentaires zijn altijd welkom, want ze leren ons iets over een deel van de geschiedenis of wereld waar we vaak niet zoveel van weten. Toch kan het ook zo zijn dat je na een paar afleveringen alweer afhaakt. In het geval van The Lost Pirate Kingdom is dat waarschijnlijk niet het geval. De interviews worden namelijk afgewisseld met vette nagespeelde scènes. Hierdoor krijgt het toch nog een hoog Pirates of the Caribbean gehalte.

The Lost Pirate Kingdom

Psychopaten en vrouwelijke piraten in The Lost Pirate Kingdom

We weten allemaal dat piraten andere schepen veroverden en op zoek waren naar schatten. Maar in de docuseries komen ook andere aspecten aan de orde. De brutaliteit waarmee een kapitein zijn crew behandelde bijvoorbeeld, zoals de psychopatische Charles Vane. Ook hun relatie tot de koning en zelfs de vrouwelijke kapitein Anne Bonny komen aan bod. Met The Lost Pirate Kingdom kunnen we ons dus goed vermaken.

David Attenborough doet het woord

Een leuke extra is de stem die de afleveringen aan elkaar praat. Die stem is namelijk van niemand minder dan de enige echte David Attenborough. De stem van deze legend zagen we eerder ook al voorbij komen bij een ander soort documentaire, namelijk de natuurdocumentaire. Daarmee komt hij onder andere voor op de lijst van de 10 beste natuurdocumentaires op Netflix volgens IMDb.

 

De afleveringen van de piratenserie staan vanaf 15 maart op Netflix.