The Last Of Us seizoen 1 was een grote hit van HBO

Laten we eerst even beginnen  – voor de mensen die de serie nog niet gezien hebben – waar de serie over gaat.  De serie The Last Of Us is gebaseerd op een videogame. De eerste game kwam uit in 2013 en de nieuwste is vorig jaar gereleased.

De serie speelt zich af 20 jaar nadat de hele beschaving is uitgeroeid door een virus dat mensen in een soort zombies verandert. Een smokkelaar genaamd Joel (Pedro Pascal) neemt de leiding over een 14-jarig meisje genaamd Ellie (Bella Ramsey). Ellie is zo bijzonder omdat ze immuun is voor het virus. Ze kan dus mogelijk helpen bij het vinden van een geneesmiddel. De twee zijn misschien wel elkaars enige hoop op overleven. Ze proberen samen van oost naar west te reizen, maar dat is natuurlijk een erg grote uitdaging.

 

Er komen meerdere seizoenen van de serie

Al redelijk snel na de release van The Last Of Us seizoen één is er aangekondigd dat er een seizoen 2 zal komen. Makers Craig Mazin en Neil Druckmann zijn alleen wel wat vaag over het aankomende seizoen. Ze vertellen wél dat er na het tweede seizoen meer seizoenen gaan komen. Hoeveel is alleen nog niet duidelijk. “Het is meer dan één reeks”, vertelt Druckmann. “We gaan niet zeggen hoeveel seizoenen het worden. Maar in elk geval meer dan één.”

The Last of US krijgt van IMDb een cijfer van 9.0/ 10 en op Rotten Tomatoes een Tomatometer van 96% en een Audience Score van 89%. Waanzinnig dus!

Er wordt voor de rest nog  geen informatie gedeeld over de vervolg seizoenen. We verwachten dat seizoen twee ook pas in 2024 een keer te zien gaat zijn op streamingdienst HBO Max.