Het laatste seizoen van The Last Kingdom is ijzersterk

The Last Kingdom is, net als Game of Thrones, een verfilming van een boekenserie. The Saxon Stories, geschreven door Bernard Cornwell, vertellen uitgebreid de verhalen over Engeland in de 9e eeuw. Na vijf seizoenen en 46 afleveringen kwam er een einde aan de serie. Dat gebeurde met een epische showdown die de toekomst van Engeland en van hoofdpersonage Uhtred bepaalde.

 

Het verhaal speelt zich af in de tweede helft van de 9e eeuw, toen Engeland onder druk stond van Deense Vikingen. De serie volgt Uhtred, die als jongen werd ontvoerd door de Denen en door hen werd opgevoed, maar zijn geboorterecht opnieuw wil claimen. Uhtred is namelijk de rechtmatige heer van Bebbanburg. Hij komt in contact met Koning Alfred door zich te bewijzen als legeraanvoerder en krijgsman en hoopt met zijn hulp Bebbanburg te heroveren. Uhtred komt echt in de knoop door zijn loyaliteit aan zowel de Denen.

the last kingdom serie finale laatste aflevering

“De beste serie op Netflix”

In tegenstelling tot het einde van Game of Thrones is de finale van de serie – de laatste aflevering – onwijs goed ontvangen. Sterker nog, het publiek is zo lovend dat ze het ‘de beste serie op Netflix’ noemen. Verschillende kijkers noemden het de beste serie op Netflix of zelfs de beste die ze ooit gezien hadden. Ook gave meerdere kijkers in hun tweets aan toch wel een traantje weg te hebben moeten pinken tijdens de laatste aflevering. Dat het sentiment door veel mensen gedeeld wordt, bewijzen de scores op IMDb. De serie zelf scoort maar liefst een 8.6/10, maar de laatste aflevering doet het helemaal goed met een 9.8/10.

Overigens is het verhaal nog niet helemaal beëindigd. Hoewel de serie is afgelopen, komt er nog een speelfilm. Afgelopen maand kwam de opnames van Seven Kings Must Die tot een einde. Uhtred zal dus nog een keer op de beeldschermen verschijnen, maar daarna moeten de kijkers toch echt afscheid nemen.

Op zoek naar meer series? Check dan de lijst met de beste series op Netflix (IMDb).