The Jinx toont leven van moordenaar en multimiljardair

Op Netflix is meer dan genoeg content te vinden. Toch verrast ook HBO ons al jaren met absolute toppers. Shows als Game of Thrones en Chernobyl zijn afkomstig van de zender. Ook op het gebied van true crime documentaires levert HBO een sterke prestatie. Een paar jaar geleden verscheen onder andere The Jinx: Life and Deaths of Robert Durst. Deze documentaire toont het veelbewogen leven van de miljardair en misdadiger Robert Durst.

Regisseur werd zelf benaderd door Robert Durst

De documentaire rond het leven van Robert Durst kwam op een fascinerende manier tot stand. Regisseur Andrew Jarecki had eerder namelijk al een film gemaakt over het autobiografische leven van Durst. Hierin speelde Ryan Gosling de hoofdrol. De film beviel Durst wel, waarna hij zelf met Jarecki contact op nam om hem te interviewen voor een documentaire. Iemand die zelf de aanstalten maakt om te worden geïnterviewd heeft niets te verbergen, zou je misschien denken. Toch is niets minder waar. The Jinx blijft namelijk tot het einde spannend, met een verontrustende ontknoping.

 

Documentaire en echte leven lopen door elkaar heen

Reden voor de wereldwijde fascinatie met Robert Durst is zijn leven. Zo behoorde hij tot één van de rijkste families van New York. Bovendien bleef de dood hem achtervolgen. De miljardair werd beschuldigd van de verdwijning van zijn vrouw in 1982. Ook werd hij verdacht twee moorden te hebben gepleegd. Wat The Jinx extra interessant maakt is het feit dat de miljardair werd opgepakt voor één van deze twee moorden. Dat gebeurde de dag voordat de laatste aflevering zou worden uitgezonden.

Een onheilspellend einde van The Jinx

Kijkers van The Jinx zullen vooral huiveren bij de laatste aflevering. Daar verdwijnt Durst naar de toilet, niet wetende dat zijn microfoon nog aanstaat. In zichzelf mompelend doet hij hier een aantal opmerkelijke onthullingen. De kijkers van de documentairereeks hebben de serie een hoge score gegeven. Zo is het gemiddelde cijfer van de serie een 8.7 op IMDb. Benieuwd geworden naar de serie? Deze is te zien via HBO.