Waar gaat The Invisible Man over?

Een getraumatiseerde vrouw ontvlucht een giftige relatie, maar de psychologische angst blijft haar achtervolgen. Haar vrees komt uit wanneer haar ex overgaat tot een sadistische vorm van wraak. Cecilia (Elisabeth Moss) vlucht ternauwernood uit een gigantische, afgelegen villa, weg van de grijpgrage handen van haar dominante en gewelddadige vriend Adrian (Oliver Jackson-Cohen).

Ze duikt onder bij haar jeugdvriend, detective James (Aldis Hodge), en zijn dochter Sydney. Twee weken nadat ze wist te ontsnappen, is ze nog steeds bezig Adrian. Tot ze plots te horen krijgt dat hij zelfmoord heeft gepleegd en haar miljoenen heeft nagelaten. Alleen Cecilia vermoedt dat Adrian zijn dood in scène heeft gezet en voor gevaar gaat zorgen. Onzichtbaar gevaar, want hij is tenslotte ‘dood’.

Wat volgt zijn griezelige voetafdrukken, zwevende messen en onzichtbare vuistslagen. Langzaamaan wordt Cecilia meegezogen in het manipulatieve web van haar ex. Haar geloofwaardigheid neemt voor de buitenwereld af. “Dit is precies wat hij doet: hij geeft me het gevoel alsof ik gek ben”, geeft ze wanhopig aan, maar het is aan dovemansoren gericht.

Geen typische horrorfilm

Normaal weet je bij de meeste horrorfilms wel wat er ongeveer te verwachten is en kunnen de beslissingen van de hoofdrolspelers in sommige gevallen frustratie oproepen. Dat is bij deze film wel anders. De bekende clichés uit het horrorgenre worden grotendeels vermeden of juist omgedraaid. Hier doen de personages wél het licht aan in donkere kamers, in plaats van het licht uit te laten, waardoor een ‘aanval’ op de loer licht.

 

Goede recensies voor The Invisible Man

De scifi-horrorthriller krijgt op de Tomatometer een mooie score van 92 procent. Op IMDb hebben ze ook meer dan prima gescoord met een 7,1 van de 10. Bij MovieMeter krijgt het 3.48 sterren, van de mogelijke 5. Kortom, goede reacties en als je fan bent van films binnen scifi-horrorthriller genre, is dit zeker een aanrader.

Ook de kijkers zijn positief: