The Gold toont een van de grootste overvallen ooit

De roof is niet helemaal uit het niets verzonnen. Het verhaal is gebaseerd op de ‘Brink’s-Mat robbery’ van 1983, waarbij er voor 26 miljoen pond aan goudstaven werd gestolen (tegenwoordig 93,3 miljoen pond waard) uit een pakhuis nabij Heathrow Airport. Hoe komen de daders weg met één van de grootste overvallen ooit? Op de voet volg je de vervolgstappen van de overvallers, en de gedreven detective die op de zaak zit.

Bekijk hieronder de trailer van de BBC-serie The Gold:

 

Regie en cast van de Britse misdaadserie

De regie van de serie is in handen van Neil Forsyth, wie al meerdere Britse series op zijn naam heeft staan, waaronder ‘Guilt’. De Britse serie zit bomvol met bekende acteurs. Zo wordt het brein achter de overval gespeeld door Adam Nagaitis, die eerder ook al in ‘Chernobyl’ speelde. De rol van de detective wordt vervuld door Hugh Bonneville, die eerder ook een grote rol in Downton Abbey had. Ook een aantal andere bekende acteurs zoals Charlotte Spencer (Sanditon), Dominic Cooper (Preacher) en Tom Cullen (Knightfall) hebben een bijrol te pakken in de serie. Dat belooft wat!

Reviews van critici en kijkers

De critici en de normale kijker zijn lovend over ‘The Gold’. Zo scoort de serie op Rotten Tomatoes een score van 92% bij de critici en 86% bij het publiek. Ook op IMDb krijgt de serie een goede beoordeling met 7.4/10 sterren. Een recensent van The Guardian geeft de serie ook 4/5 sterren.

goede-britse-misdaadserie-the-gold.jpg

Ook de kijkers, vanuit landen waar de serie al gereleased is, zijn lovend. We zetten er een aantal voor jullie op een rijtje. Check ze hieronder: