Waar gaat The Fall over?

The Fall neemt je mee in de achtervolging tussen detective Stella Gibson, gespeeld door de briljante Gillian Anderson, en de levensgevaarlijke crimineel Paul Spector, vertolkt door Jamie Dornan. De serie speelt zich af in Belfast (Ierland). Stella moet hier naartoe om een aantal misdaden van dichtbij te onderzoeken. Wat volgt is een zenuwslopende jacht, waarbij je als kijker continu op het puntje van je stoel zit. De psychologische diepgang en de manier waarop het verhaal zich ontvouwt maken deze serie tot een echte topper.

Bekijk hier de trailer van The Fall:

 

Wie spelen er in de serie?

De cast van de serie is om van te smullen. Actrice Gillian Anderson, is bij de meesten bekend van The X-Files, schittert als de slimme Stella Gibson. Haar tegenspeler Jamie Dornan levert een behoorlijke prestatie als Paul Spector. Hij werd later bekend voor het écht grote publiek door zijn acteerwerk in Fifty Shades of Grey. De chemie tussen deze twee acteurs en hun personages is één van de redenen waarom The Fall zo goed is. Naast Anderson en Dornan zien we ook sterke bijrollen van acteurs als John Lynch en Archie Panjabi, die het geheel naar een nog hoger niveau tillen.

Goede recensies op IMDb

Met een score van 8.1 op IMDb is het duidelijk dat deze serie wereldwijd indruk heeft gemaakt. Kijkers prijzen de serie om zijn sterke scenario en de voortreffelijke acteerprestaties. Critici waren unaniem lovend over de manier waarop de serie de spanning opbouwt en de plottwists. Het is dan ook geen wonder dat The Fall tot de beste misdaadseries van de afgelopen jaren wordt gerekend.

Mis deze kans niet en zorg dat je The Fall bekijkt voordat hij op 15 juni van Netflix verdwijnt. Deze serie is een absolute must-watch voor liefhebbers van misdaadthrillers. Ga er even goed voor zitten en laat je meevoeren in de duistere wereld van Stella Gibson en Paul Spector.