Waar gaat de nieuwe serie The Defeated over?

Misschien heb je de serie al voorbij zien komen tijdens het zoeken op Netflix: The Defeated. Deze oorlogsserie staat sinds een aantal dagen in de Top 10 Series en krijgt ook een goede rating op IMDb met een 7.0/10 en lijkt aan de hand van de ruim 5600 beoordelingen een succes te zijn.

 

Ook wel bekend onder de naam Shadowplay is The Defeated een oorlogsserie die de kijker weer mee terug neemt naar het jaar 1946. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog lijkt de Duitse hoofdstad Berlijn in complete chaos te verkeren. In de stad wonen mensen die de oorlog hebben overleefd maar er zijn ook criminelen die hun kans schoon zien om de stad voor zichzelf te gebruiken. De Amerikaanse politieagent Max McLaughlin reist in de zomer van 1946 naar Berlijn om op zoek te gaan naar zijn vermiste broer, die naar verluidt ondergedoken Nazi’s probeert uit te schakelen. Samen met een team dat McLaughlin in Berlijn opzet, helpt hij een onervaren politieagente om de grote crimineel Englemacher (die ook wel gezien wordt als de Al Capone van Berlijn) op te pakken.

The Defeated Netflix serie

Politieagent Max McLaughlin wordt gespeeld door Taylor Kitsch en andere hoofdrollen worden vertolkt Michael C. Hall (Dexter), Logan Marshall-Green en de Duitse acteurs Nina Hoss en Sebastian Koch. The Defeated is geregisseerd door de Zweedse regisseurs Måns Mårlind en Björn Stein.

Hoe is de ontvangst van de Netflix-kijkers?

De serie lijkt misschien nieuw, maar niks is minder waar. The Defeated is in 2020 voor het eerst te zien geweest op het Franse Canal+ en het Zweedse Viaplay. Ook met een abonnement op NPO Start is de serie al te bekijken. De serie staat sinds kort op Netflix en de kijkers zijn erg positief over de oorlogsserie. Op IMDb krijgt de serie zogezegd een 7.0/10 en zijn de reviews ook erg positief. De uitstraling van de prachtige stad komt goed terug waardoor het naoorlogse Berlijn er zeer bewonderenswaardig en fascinerend uitziet. Ook het team dat politieagent McLaughlin samenstelt bestaat uit mensen afkomstig uit verschillende landen. Er wordt onderling in de eigen taal gesproken door de personages. Dit is voor de kijkers ook een factor die de serie erg geloofwaardig maakt. De serie heeft in totaal acht afleveringen en is dus perfect om in een paar dagen (dan wel niet om te bingen) uit te kijken. Volgens sommige reviews is de eerste aflevering het minste maar beloven de rest van de afleveringen een interessante en spannende naoorlogse crime te laten zien.

Zie hieronder de trailer van The Defeated (YouTube):

 

Benieuwd geworden of ben je toe om aan iets nieuws te beginnen? The Defeated is te zien op Netflix. Heb je de serie al gezien? Check dan nog even de nieuwe series die in mei online komen!