De kernramp in Fukushima

Kan jij het je nog herinneren? 11 maart 2011 gebeurde het, de kernramp in Fukushima. Bijna 16.00 mensen kwamen tijdens deze ramp om het leven. Eerst vond er een zware aardbeving plaats die veel schade aan Japan bracht. Niet veel later sloeg er ook nog eens een enorme tsunami in op de noordoostelijke kust van Japan. De tsunami vernietigde bijna alles wat op z’n pad kwam en had ook heel veel schade aan de kerncentrale in Fukushima veroorzaakt. Door deze schade zijn er grote hoeveelheden radioactieve stoffen vrijgekomen. Deze stoffen komen natuurlijk ook in mensen terecht, met alle gevolgen van dien.

 

De nieuwe Netflix-serie The Days

Over deze vreselijk ramp heeft Netflix een serie gemaakt genaamd The Days. Door middel van veel onderzoek heeft Netflix het voor elkaar gekregen om de serie vanuit drie perspectieven te laten zien. De operatoren van die betrokken waren bij de nucleaire ramp stonden voor veel moeilijke beslissingen. Veel inwoners zien de betrokkenen van de ramp als helden, maar andere zien hen juist als ‘schuldigen’. De ramp wordt in acht afleveringen verteld. De serie is geproduceerd door Jun Masumoto.

Deze Netflix-documentaire laat jou sprakeloos achter

Netflix-kijkers laten verschillende reacties achter op de serie. Zo zegt iemand: “Ik heb veel gehuild tijdens het kijken naar deze serie en ik had zelfs buikpijn van angst!” Een ander reageert: “Waanzinnige serie! Kan niet stoppen met kijken… een aanrader voor iedereen.” Dat moet dus zeker iets goed beloven!

Houd je meer van wat ‘luchtigere’ series? Lees hier dan meer over de nieuwe thriller-serie Perfil Falso.