The Crown seizoen 4 komt eraan

De Netflix serie The Crown is van wereldniveau. Zo barst de serie barst van het acteertalent, weet het de rijke geschiedenis van Queen Elisabeth II goed neer te zetten en heeft de serie oog voor details. The Crown heeft dan ook niet voor niets een 8.7 op IMDb.

Seizoen 4 van The Crown zit er al een lange tijd aan te komen. Over een maand mis het al zover, maar een nieuwe trailer onthult meer en meer over wat we in dit seizoen kunnen verwachten.

Margaret Thatcher schudt de politiek flink op

Elk seizoen beslaat een bepaalde periode uit de lange regeergeschiedenis van Queen Elisabeth II. Inmiddels zijn we bij seizoen 4 van The Crown aangekomen. Hierin komen twee vrouwen voor die allebei op hun eigen manier een grote invloed hebben op het leven van Queen Elisabeth II.

The Crown seizoen 4

De eerste is Margaret Tatcher. Tatcher was de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. De strenge manier van leiderschap van de ‘Iron Lady’ had invloed op haar relatie met de koningin én op de manier hoe het land werd aangestuurd.

In seizoen 4 van The Crown komt introductie van Prinses Diana

De andere vrouw die we in het nieuwe deel veelvuldig voorbij gaan zien komen is Diana. We kennen haar natuurlijk als de moeder van Prins Harry en Prins William. Haar huwelijk met Prins Charles kwam al gauw op gespannen voet te staan. Terwijl het publiek steeds meer fan wordt van Diana, lijkt men dit enthousiasme in het Koningshuis zelf niet te delen.

Releasedatum van het nieuwe seizoen van The Crown op Netflix

Om Queen Elizabeth II’s reactie de wisselende omstandigheden om haar heen te zien, zullen we nog even geduld moeten hebben. Het volledige vierde seizoen staat vanaf 15 november nieuw op Netflix. Tot die tijd zijn er gelukkig genoeg andere series om te kijken. Zo maakt The Crown onderdeel uit van de MAN MAN top 10 van favoriete series, series die stuk voor stuk de moeite waard zijn.