The Blind Side staat op Netflix

In The Blind Side volgen we het waargebeurde verhaal over Michael Oher. Hij groeide uit tot één van de meest veelbelovende football spelers van Amerika, maar kende een moeilijke jeugd. Deze jeugd wordt gekenmerkt door pleeggezinnen en armoede. Hij wordt uiteindelijk toegelaten tot de Wingate Christian School. Niet vanwege zijn goede schoolresultaten, maar vanwege zijn lichamelijke kracht. Op school raakt hij bevriend met Sean, waarna Seans ouders Michael in het vizier krijgen. Leigh Anne Tuohy, moeder van Sean, ontfermt zich ongeacht de reactie van buitenstaanders over Michael. Met Leigh Anne en haar familie aan zijn zijde, ontpopt Michael zich al gauw tot een zeer getalenteerde en gewilde football speler. The Blind Side wordt hiermee een film over dromen najagen en het onmogelijke mogelijk maken.

The Blind Side

Gevarieerde cast

Sandra Bullock vertolkt de rol van Leigh Anne. De actrice is op Netflix onder meer te zien in Bird Box, één van de best bekeken Netflix OriginalsVoor haar acteerprestaties kreeg Bullock lovende recensies. Zo werd ze indrukwekkend en overtuigend genoemd. De rol van Michael wordt gespeeld door Quinton Aaron. Zijn rol in The Blind Side werd gezien als zijn doorbraak in Hollywood. Opvallend is het feit dat er zes bekende football coaches voorbij komen in de film. Zij worden niet door acteurs gespeeld, maar spelen allemaal zichzelf.

Prijzen en kritiek

Op IMDb heeft The Blind Side een 7,6 als gemiddelde score. Dit hoge cijfer valt terug te zien bij de Oscars van 2009, toen de film uitkwam. Dat jaar werd de film genomineerd voor Beste Film en won in de categorie van Beste Actrice in een Hoofdrol. Toch is er ook kritiek op de film. Men is van mening dat de film het ‘white savior complex’ nastreeft, waarbij het lijkt alsof een Afro-Amerikaans personage alleen kan worden geholpen door een blanke redder in nood. Oordeel zelf of de kritiek en de lovende recensies terecht zijn door de film te kijken op Netflix.