Waar gaat The Basterd Son & The Devil Himself over?

The Basterd Son & The Devil Himself gaat over de zestienjarige Nathan Byrne, de bastaardzoon van ’s werelds meest gevreesde heks. Hij wordt zijn hele leven al in de gaten gehouden. Wanneer de spanning escaleert, vervagen de oude grenzen tussen ‘goed’ en ‘slecht’ en zal hij ontdekken wie hij werkelijk is. Terwijl hij gevangen zit tussen twee strijdende clans probeert hij zijn plek in de wereld te vinden met behulp van Annalise en Gabriel.

 

Uit deze heksen bestaat de cast

Jay Lycurgo speelt Nathan Byrne, de bastaardzoon. Je kent hem misschien als Tim Drake in de serie Titans. Daarnaast is de rol van Annalise voor Nadia Parkes weggelegd, die eerder te zien was als Claire Clairmont in Doctor Who. Een andere hoofdrol is voor de Belgische Emilien Vekemans. Hij kruipt namelijk in de huid van de charismatische Gabriel.

De serie is gemaakt en geregisseerd door Joe Barton, die eerder al script schreef  voor The Ritual en The Lazarus Project. Hij werd geholpen door Andy Serkis, van onder andere Planet of the Apes en Lord of The Rings. Hij neemt de taak als één van de uitvoerende producenten op zich.

Goede recensies voor de nieuwe Netflix serie

In tegenstelling tot de teleurgestelde kijkers van The Takeover zijn de mensen die The Basterd Son & The Devil Himself hebben gezien heel enthousiast over de nieuwe serie. Naast een score 100% van de recensenten en 94% van het publiek op Rotten Tomatoes gaan de fans helemaal los op sociale media. Zo zeggen mensen dat ze het de ‘beste show van 2022’ vinden. Ook hopen veel kijkers dat hij niet gecanceld wordt en juist een extra seizoen krijgt.

Voor een serie die zo in het klein is uitgebracht door Netflix is hij al verrassend populair. Of hij net zo groots wordt als de werken van Ryan Murphy is nog maar de vraag. In ieder geval is het zeker de moeite waard om het te kijken. Check hieronder de trailer (YouTube):