De carrière van Matthijs van Nieuwkerk

De welbekende Matthijs van Nieuwkerk is geboren op 8 september 1960 in Amsterdam en is werkzaam als televisiepresentator en journalist. Hoofdredacteur zijn liet hij achter zich, hij wilde voor de schermen werken. En zo startte hij in 2003 het programma Holland Sport. Hier stopte hij in 2008 mee om zich volledig te gaan richten op De Wereld Draait Door (DWDD). En dat werd een grote hit want het was een van de meest bekeken televisieprogramma’s op de Nederlandse buis, het programma stopte in 2020.

 

Tot ziens Amsterdam, hallo Eefde

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrouw Karin na 35 jaar gingen scheiden. De scheiding werd pas op 23 februari dit jaar ingeschreven bij de Burgerlijke Stand van Amsterdam. Matthijs en Karin waren op huwelijkse voorwaarden getrouwd, met iedere uitsluiting van elke gemeenschap van goederen. Dat betekent dat er geen vermenging van vermogen en goederen ontstaat. Maar het ontroerend goed moest nog worden geregeld, en dat was afgelopen oktober gebeurd. Dit betekende dat Karin Munster het huis aan de Bloemengracht in Amsterdam behoudt en dat Matthijs een nieuwe woning moest  gaan zoeken en die vond hij in het dorpje Eefde.

De woonboerderij van Matthijs van Nieuwkerk

De prachtige woonboerderij die Van Nieuwkerk kocht staat in de plaats Eefde, ten noorden van Zutphen. Hier heeft hij volgens kadastrale gegevens ongeveer vier ton voor moeten betalen. Gelukkig is dat geen probleem voor de presentator. Het DWDD-salaris van Matthijs van Nieuwkerk dekt het gemakkelijk. Voor hem was het een ideale plek. Weg van de drukte van Amsterdam. Hij genoot vaak van de rust en de natuur, daarom had hij geen moeite met verhuizen naar dit stuk van het land. Voor hem dus een droom die uitkomt, even rust.

Bekijk BekendeBuren voor foto’s van de prachtige woonboerderij van Matthijs van Nieuwkerk.