Testosteron: wat moet je ermee

Mannen van weleer, het is tijd om ons even goed te verdiepen in onze mannelijkheid. Het zit namelijk zo, alles, maar dan zo’n beetje echt alles aan ons wat mannelijkheid ademt, komt door Testosteron. Het hormoon, ook wel ‘mannen-hormoon’ genoemd, is van essentieel belang bij de ontwikkeling, groei en in stand houden van jouw mannelijkheid. Met andere woorden: het is een verdomd belangrijk ingrediënt.

Testosteron zorgt voor een goeie gezondheid, uithoudingsvermogen, spierkracht en bovendien trekt het vrouwelijk schoon aan. Je zou dus zeggen dat we daar met z’n allen zeer zuinig op zijn, maar niets is minder waar. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je Testosteronspiegel na je 30e een natuurlijke daling kent. Gevolgen hiervan: dat uurtje hardlopen wordt wat zwaarder, je huid is niet langer moeders mooiste en je libido bereikt een historisch dieptepunt.

Omdat we dit natuurlijk als collectief van de mannelijkheid willen voorkomen, hebben we onderzoek gedaan naar het in stand houden van je Testosteronspiegel. Er zijn een aantal relatief eenvoudig zaken waar je op dient te letten voor het behoud van je mannelijke vuur.

Boost je Testosteron MAN-MAN

Zo houd jij de boel op peil

Allereerst is het belangrijk om te weten dat overgewicht de grootste boosdoener is en Testosteron afbreekt. Overtollig vet bevat een enzym dat Testosteron afbreekt en anderzijds Oestrogeen aanmaakt. Vooral dat laatste wil je niet hebben, Oestrogeen is het vrouwen-hormoon. Als gevolg van dit proces zie je vaak dat mannen met overgewicht de zogenaamde ‘man-boobs’ beginnen te ontwikkelen. Iets wat je mannelijkheid niet ten goede komt, absoluut het opletten waard dus.

Wat je mannelijkheid en de aanmaak ervan ook goed doet, is het doen van zwaardere herhalingen in de sportschool. Blijf jezelf uitdagen en uittesten om zo het maximale rendement eruit te halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de aanmaak van Testosteron toeneemt wanneer de intensiteit van een oefening dit ook doet. Daarnaast help je zo het overgewicht tegen te gaan, dus wat ons betreft twee vliegen in één klap.

Boost je Testosteron MAN-MAN 2

Voeding

Waar men vroeger genoeg mineralen binnenkreeg door het eten van groentes, daar zul je het nu toch echt moeten aanvullen met supplementen. Zinc is essentieel voor de aanmaak van Testosteron (maar ook voor je immuunsysteem, wondgenezing en de kwaliteit van je sperma). Het probleem ligt hier in het feit dat het lichaam van nature geen Zinc opslaat, wat dus wil zeggen dat het aan onszelf is op dit op peil te houden.

Voldoende slaap

Uiteraard is slaap een belangrijke factor in het wel of niet opwekken van voldoende Testosteron. Uit experimenten is gebleken dat mannen die een volle acht uur aan slaap benutten de dubbele hoeveelheid Testosteron opbouwen in vergelijking met mannen die slechts vier uur slapen. Zorg er dus voor dat je een vaste acht uur per nacht slaapt en laat deze zaken vooral achterwege als je er zeker van wilt zijn dat je goed slaapt.

Boost je Testosteron MAN-MAN 3

Met al deze aspecten in je achterhoofd kun jij er voor zorgen dat je mannelijkheid altijd op een optimaal niveau is.