Terug bij je ex

Bij veel mensen is het een standaard regel: ga nooit terug bij je ex. De kans dat het namelijk weer opnieuw fout gaat, is volgens veel mensen heel erg groot. Oké, natuurlijk is er een reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan en kan dat nu nog steeds een heikel punt zijn, maar het kan ook een overhaaste beslissing zijn geweest dat jullie er een eind aan hebben gemaakt. Wanneer dat zo is, kan het best zijn dat je verlangt om weer bij elkaar te komen. Maar zit ze daar wel op te wachten? En hoe pak je dat aan?

 

Vijf manieren om terug bij je ex te zijn

Er zijn 5 manieren om dit goed aan te pakken. Maar onthoudt één ding: het kan altijd verkeerd uitpakken. Het is een kwestie van goede hoop en een beetje geluk dat ze er goed op zal reageren. En wanneer het één niet werkt, kan je altijd nog het ander proberen.

1. Neem je verantwoordelijkheid

Meestal is een break-up niet maar aan één partner te danken, maar is het de schuld van jullie beiden. Neem daarom altijd je verantwoordelijkheid voor het deel waar jij de oorzaak van bent. En weet je niet precies welke dat zijn? Ga dan eens goed na wat je beter had kunnen doen, of wat je er aan had kunnen doen om het niet zover te laten komen. Bied daar ook je excuses voor aan en zeg dat je aan die punten zal werken, mocht het ooit weer iets worden.

terug bij je ex

2. Vraag haar om te praten

En nee, niet via een appje. Bel haar op of ga desnoods langs haar huis. Dat tweede moet je trouwens wel even aankondigen, anders kan je als ongewenst bezoek komen en kan het een hele nare situatie worden. Wanneer je hebt gevraagd om te praten en ze staat er voor open, geef aan wat je zo erg mist aan de relatie en vertel waarom je het weer opnieuw zou willen proberen. Wanneer ze daar onzeker op reageert, kan je altijd aangeven dat ze er nog over na kan denken, zodat ze geen overhaaste beslissing neemt.

3. Geen contact

Wanneer jullie allebei uit hebben gesproken dat het over en uit is, geef elkaar dan ook écht de ruimte om het te verwerken en om te zien of jullie elkaar gaan missen. Dus stuur ook geen berichtjes wat je zo erg mist aan de relatie en ga de eerste maand niet naar haar toe. Sommige relatie coaches zeggen zelfs dat het goed zou zijn om elkaar 2,5 maand niet te spreken. Wanneer jullie echt meant-to-be zouden zijn, zullen jullie altijd weer voor elkaar kiezen, hoe dan ook. En als ze het echt niet meer wilt, moet jij je daar helaas bij neerleggen en realiseren dat je de grootste fout van je leven hebt gemaakt. Maar respecteer haar keuze uiteindelijk wel.

terug bij je ex maar hoe

4. Niet meteen daten

Ga niet meteen daten ná de relatie, maar houd alle opties nog even open. Dat betekent dat je haar niet jaloers moet maken met een foto van een meisje waarmee je op date bent. Meestal werkt dat namelijk flink averechts en je bereikt er niets mee. Wanneer je dan weer contact zoekt met je ex, dan kan je ook eerlijk zijn en zeggen dat je aan niemand anders hebt gedacht dan aan haar. Voor veel vrouwen is dit een goed teken en betekent het dat je meer kans hebt om te slagen.

5. Maak jezelf niet gek

Veel mensen die uit een relatie komen, maken zichzelf helemaal gek en hebben ontzettend veel zelfmedelijden. Maar onthoudt een ding: je hebt waarschijnlijk al een keer een break-up gehad, dus je kan óók deze aan. Ook al lijkt hij misschien moeilijker dan de rest, dat is ‘ie niet. En dit zal ook een positief effect hebben op het terug komen bij je ex, want dan kom je niet als een hoopje ellende over, maar kan je laten zien dat je erover heen bent, maar haar wel echt nog mist.