Niet meer de smartphone opladen zoals ‘vroeger’

Je telefoon verkeerd opladen klinkt misschien een beetje gek, maar het is wel echt een ding. Er is een grote kans dat je je telefoon verkeerd oplaadt doordat je ‘de regel van vroeger’ nog steeds gebruikt. Bij alle accu’s van de oude telefoons werd er altijd gezegd dat je je telefoon helemaal leeg moest maken en dan aan de oplader moest doen. Wanneer je je telefoon dan aan het opladen was, moest die ook de 100% bereiken. Dat komt omdat deze telefoons allemaal nog op een nikkel-cadmium-batterij werkten. Alle accu’s zijn nu in de laatste jaren helemaal veranderd. Tegenwoordig is die manier van opladen dus niet meer nodig.

 

Hoe moet je je telefoon opladen?

Wat veel mensen voortaan doen, is hun telefoon door de dag heen de hele tijd gebruiken en ’s nachts opladen. Dit is alleen helemaal niet goed voor je telefoon. Als je namelijk in de nacht je telefoon oplaadt, ligt je telefoon voor een aantal uur volledig vol aan de lader. Dit is heel erg slecht voor je accu. Je accu komt dan namelijk helemaal onder druk te staan. Ook kan de telefoon opwarmen en dat is ook erg slecht voor je accu.

hoe telefoon goed opladen

Het beste wat je voor je telefoon kan doen, zijn kleine oplaad sessies houden. Het beste is om je telefoon nog boven de 10% te houden en dan op te laden. Als je ‘m dan oplaadt, hoeft ‘ie ook niet de 100% te bereiken. Tot ongeveer 90% is het eigenlijk al goed.

Wat moet je dus wel en niet doen?

We leggen nog heel even kort uit wat je dus wel en niet moet doen om het opladen van je telefoon niet verkeerd te doen. Als je je telefoon oplaadt is dat dus het beste om overdag te doen wanneer je de percentages in de gaten kan houden. Laad je telefoon op als deze nog boven de 10% is. Heeft je telefoon de 90% bereikt? Haal ‘m dan van de lader af. Laad je telefoon dus NIET in de nacht op en laat ‘m ook niet de 0% of 100% bereiken.