Wat is een soulmate?

Het klinkt misschien zoetsappig om elkaar soulmate te noemen, maar je kunt het ook vanaf een realistische kant bekijken. Een soulmate is iemand die dezelfde dingen belangrijk vindt als jij en ook dezelfde levensrichting op wil (denk aan de prioriteit carrière/liefde of kinderen/geen kinderen). Ook is het iemand waarmee het leven leuker is dan met elk ander persoon, en ze geeft je zekerheid en het gevoel dat je haar nooit meer kwijt wilt. Dat, en deze zes tekenen hieronder, maakt dat jij je soulmate hebt gevonden.

1. Je kan je kwetsbaar opstellen rond haar

De kwetsbare gevoelens die je voor de meeste mensen wegstopt, zijn voor haar open terrein. Bij haar hoef je je niet te schamen of jezelf te verstoppen: zij begrijpt je en doet haar best je zo goed mogelijk te steunen. Ze zal je dan ook nooit uitlachen als het om je gevoelens gaat. Je emoties delen is daarom ook niet moeilijk bij haar. Het is als een gevoel van thuiskomen, zonder angst van veroordeling.

soulmate

2. Lichamelijke aantrekkingskracht

Naast dat jullie emotioneel goed matchen, zit ook het fysieke deel wel goed. Na de jaren dat jullie bij elkaar zijn geweest is jullie seksleven nog steeds actief. Jullie maken nog tijd en zin voor elkaar en vinden het ook belangrijk dat te blijven doen. En buiten seks om vinden jullie het ook nog fijn elkaar aan te raken. Af en toe hand in hand lopen of het geven van massages, daar zijn jullie beiden niet vies van.

3. Je voelt je kalm als je bij haar bent

Naast de ruzietjes die jullie zo nu en dan hebben, stralen jullie kalmte uit als je bij elkaar bent. Je voelt je niet onzeker en je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets verkeerds zegt dat totaal in het verkeerde keelgat schiet bij je partner. Ook weet je van elkaar dat jullie relatie serieus en long-term is. Je vertrouwt elkaar en weet dat je ook moeilijke onderwerpen op een kalme en veilige manier samen kunt bespreken.

goede relatie onderhouden

4. Jullie weten hoe je ruzie moet maken

Het is normaal om soms ruzie te hebben. Je kunt dit echter op twee manieren aanpakken: ruzie maken op een volwassen manier of het spelen van vals spel (dat laatste bevat manipulatie, name-calling en dreigementen dat je elkaar zult verlaten). Jullie weten echter dat een ruzie weer voorbij gaat en houden zo veel van elkaar dat jullie elkaar niet expres extra pijn willen doen. Daarom maken jullie ruzie op een eerlijke manier, en na de ruzie maken jullie het altijd weer goed.

5. Je hebt een voorgevoel

Moet je echt dit artikel lezen om te checken of ze je soulmate is, of wist je het diep vanbinnen eigenlijk al? Jullie relatie is zo goed, dat als je om je heen kijkt naar andere koppels, jullie geluk mogen hebben met elkaar. Jullie communicatie, jullie liefde en respect voor elkaar en het gemak waarmee je andere meisjes afwimpelt (je hebt toch de hoofdprijs al te pakken) laat zien dat jullie meant to be zijn. En niemand kan je dat gevoel afpakken.

6. Non-verbale communicatie

Jullie hebben geen (of maar heel weinig) woorden nodig om elkaar te begrijpen. Haar lichaamstaal zegt genoeg als ze zich ongemakkelijk voelt op een feestje, plezier heeft tijdens het dansen met vriendinnen of verdrietig is omdat haar leukste collega een nieuwe baan heeft. En jij leest haar lichaamstaal perfect. Daarnaast weten jullie gewoon dat de ander dol op je is en je niet zo maar zal verlaten. Het is altijd jullie twee, als team, tegen het probleem, en jullie proberen alles om er altijd samen zo goed mogelijk uit te komen.

Naast deze zes tekenen zijn dit nog 10 relatie green-flags voor een lange relatie (oftewel: wat maakt een relatie een goede relatie?).