De goedkoopste elektrische auto’s van 2020

Mooi meegenomen, maar wat zijn dan je mogelijkheden als je geen vermogen wilt aftikken? De drie leukste én goedkoopste elektrische auto’s stellen we aan je voor.

Smart EQ ForTwo

Vanaf 23.995 euro

Actieradius: 159 kilometer

goedkope elektrische auto

Het nadeel van een moderne stadswagen is de afmeting. Het wordt erg lastig om er een goede verbrandingsmotor in te proppen. De keuze om er een van de goedkoopste elektrische auto’s van te maken is dan ook bijzonder logisch. Dat is in een notendop het verhaal van Daimler’s Smart wagen. Dat resulteert in een leuke wagen zonder dak. Het enige nadeel is wellicht de prijs, die niet geheel in verhouding staat tot de actieradius. Aan de andere kant rij je wel lekker rond in een unieke vierwieler op batterijen.

Skoda Citigo-E IV

Vanaf 23.290 euro

Actieradius: 260 kilometer

skoda elektrische auto

De Volkswagen Groep is hard bezig op een goede naam neer te zetten op het gebied van betaalbare elektrische wagens. De Skoda Citigo is de goedkoopste elektrische auto van Volkswagen. Ook als je zou besluiten om de wagen te leasen ben je goedkoop uit. Je bent dan namelijk een bedrag kwijt van 229 euro per maand. Mocht je toch net even iets meer willen hebben, check dan de Seat Mii Electric die 110 euro meer kost of de Volkswagen e-Up. Laatst genoemde is slechts 200 euro meer.

Citroën C-Zero en de Peugeot Ion

Vanaf 22.360 euro

Actieradius: 150 kilometer

citroen elektrische wagen

Je gelooft het misschien niet, maar zowel de Citroen C als de Peugeot Ion vallen nog goed in de smaak. Beiden modellen bestaan inmiddels alweer zo’n tien jaar en behoren tot de goedkoopste elektrische auto’s anno 2020. Dat de actieradius enigszins beperkt is, nemen we vanwege de lage aanschafprijs voor lief. Ook al zijn het beide volwaardige elektrische auto’s, als je iets meer uit durft te geven is er veel meer leuks te ontdekken.

Op zoek naar een elektrische wagen waarmee je lange afstanden kan rijden? Check dan de EV’s met de hoogste actieradius.