1. Je voelt je ondergewaardeerd

In een relatie is het geven en nemen. Soms ben jij degene die druk bezig of gestrest is en soms zijn de rollen omgedraaid. Dan kan het zijn dat de één zich op een bepaald moment ondergewaardeerd voelt. Als je je vaker ondergewaardeerd voelt, is het waarschijnlijk niet iets wat te maken heeft met het moment. Als je vaak het gevoel hebt dat jouw partner je verrassing of kleinigheidjes niet waardeert, kan het zijn dat je te veel moeite doet voor jouw relatie en niet hetzelfde terugkrijgt.

2. De relatie kost je meer moeite dan dat het leuk is

In elke relatie heb je ups en downs en dien je zeker in de periode van downs moeite te doen voor elkaar. Je moet elkaar begrijpen en naar elkaar luisteren. Als je het gevoel hebt dat jij de enige bent die werkt aan de relatie en er niet naar je wordt geluisterd, kan je het best met jezelf nagaan of dat wel is waar je jouw tijd aan wil besteden.

3. Je behoeftes worden niet vervuld

Wat krijg je terug in je relatie? Jij doet ontzettend je best voor je partner, maar jouw behoeftes worden niet vervuld door jouw partner. Al die dingen die jij doet, zijn te veel moeite voor jouw partner en daardoor worden jouw behoeftes niet vervuld.

4. Er wordt verwacht dat jij in hun leven past

Moet je je plannen continu aan de agenda van een ander aanpassen? Je ziet alleen maar je partners vrienden? Of jullie plannen moeten passen in je partners agenda? Als de ander je het gevoel geeft dat jij in hun leven moet passen, kun je je overwerkt gaan voelen en dat is niet het gevoel wat je zou moeten hebben in een relatie.

5. Je bent uitgeput van je relatie

Zoals we al zeiden: je moet in een relatie hard werken voor elkaar. Als je relatie je uitgeput laat voelen, is er toch een probleem. Een relatie zou je moeten inspireren en energiek laten voelen, dan is het uitgeput worden door je partner geen goed teken. Jij doet ontzettend je best en je krijgt er niks voor terug.

6. Je wordt gemanipuleerd

Als je in je relatie gemanipuleerd wordt, heb je dat zelf vaak niet door. Als je partner manipulatief is, verbuigt en beïnvloed je partner je gedachtes, acties, verlangens en behoeftes. Ze laten je je excuses aanbieden terwijl het niet nodig is, overal een schuldgevoel over geven, aan jezelf twijfelen.

7. Er wordt geen tijd voor je vrij gemaakt

Als je het echt wil, kan je altijd tijd vrij maken voor je relatie. Je partner heeft het altijd druk en heeft geen tijd voor je. Als je partner zelf geen plannen heeft, verwacht diegene dat jij alles uit je handen laat vallen en meteen tijd vrij maakt voor je. In een relatie is het, nogmaals, geven en nemen. Als je het gevoel hebt dat jij alleen maar geeft, is dat geen goed teken.

8. Jij draagt alle verantwoordelijkheid voor jullie relatie

Jij koopt de cadeaus voor familiefeestjes, jij onthoudt jullie jubileum, jij zorgt ervoor dat er eten op tafel staat of je bent verantwoordelijk voor zijn was? Dan ben jij degene die hoofdverantwoordelijke is gesteld van jullie relatie. Je stopt hierdoor te veel moeite in jullie relatie en jouw partner absoluut niet. Je zit samen in een relatie en alle verantwoordelijkheden vallen niet alleen op jou.

9. Jij maakt al jullie plannen

In een relatie is het belangrijk om leuke dingen met elkaar te doen. Of het nu spontaan is of speciaal gepland, het is belangrijk. Er is altijd één die het leuk vindt om te plannen, maar als jij zelf steeds degene bent die alles plant, stop jij toch meer moeite in jullie relatie dan je partner.

10. Je voelt druk van je partner

Als je druk voelt van je partner in jullie relatie, is dat geen goed teken. In een relatie moet je je veilig voelen, je moet je kunnen ontspannen en goed voelen bij deze persoon. Als jij druk voelt en je aanpast, stop je te veel moeite in jullie relatie.

Als de bovenstaande signalen je bekend voorkomen, zou je bij jezelf toch even na moeten gaan of dit wel de relatie is waar je in wil zitten. Twijfel jij enorm aan je relatie? Lees dan de signalen van een slechte relatie.