1. Onthoud de kleine dingetje

In een relatie vertel je elkaar van alles; van je fijnste herinneringen tot je favoriete snack. En juist het onthouden van die kleine dingen kan heel belangrijk zijn. Stel, je partner vertelt dat hij/zij gek is op die ene film die ze vroeger altijd keek, zet de film dan voor een keertje op en maak er een gezellige filmavond van met z’n tweetjes. Doe je deze moeite, dan is het hetzelfde als ‘ik hou van jou’ zeggen.

2. Denk en spreek meer over jullie samen in plaats van jezelf

Jullie zullen vast weleens over de toekomst praten, zorg er dan voor dat je juist in de wij-vorm praat. Bijvoorbeeld over jullie huis, jullie vakantie, jullie kinderen en jullie toekomst. Door te praten in de wij-vorm laat je zien dat je echt om partner geeft en houdt en een toekomst met diegene voor je ziet.

3. Zeg sorry, ook al zat je niet fout

Dit is voor veel mensen lastig, maar het is wel iets moois. Stel jezelf de vraag: is gelijk hebben op dit moment belangrijker dan de gevoelens voor je partner? Is je trots veel belangrijker? Bied je excuses aan voor een beter doel. Dat betekent niet dat je altijd sorry moet zeggen. Doe het niet een discussie waarbij iemand over de grens gaat.

Zo zeg je "Ik hou van jou" zonder woorden

4. Doe spontane dingen

Wie houdt nu niet van een leuke verrassing? Daarom is het leuk om soms wat onverwachts te plannen, gewoon omdat kan. Het laat zien dat je moeite wil doen, aan je partner denkt en natuurlijk heel veel van hem of haar houdt. Je kan spontaan uiteten gaan, een klein cadeautje geven of gezellige naar een ander stad gaan. Doe iets wat je partner niet ziet aankomen, dat zijn de leukste verrassingen.

Zo zie je maar dat er genoeg manieren zijn om je partner te laten zien dat je van hem of haar houdt, zonder ‘ik hou van jou’ te zeggen. Lees ook wat je moet doen wanneer de ander geen ‘ik hou van jou’ terugzegt.