Dit Amsterdamse grachtenpand is de droom van velen

‘Gelegen aan de Prinsengracht’, dan weet je vaak al dat je een waanzinnig  huisje kan verwachten. Dat is in dit geval misschien nog wel een understatement. Het grachtenpand heeft 4 verdiepingen: het souterrain, de begane grond, de mezzanine en de eerste etage.

In het souterrain (een verdieping die deels onder en deels boven de grond ligt) bevindt zich een ruime hoofdslaapkamer, badkamer met vrijstaand bad, een wastafelmeubel en een dubbele regendouche. Ook vind je er meerdere inloopkasten, een toilet en een kinderkamer.

bed amsterdams grachtenpand funda

badkamer

Tussen het souterrain en de eerste verdieping zijn de begane grond en mezzanine (tussenverdieping) verdeeld in drie delen: de woonkamer, de leefkeuken en de eetkamer. De woonkamer is uitgerust met gashaard en een glazen achterwand met meerdere openslaande deuren die toegang bieden tot de patio. De keuken is uitgerust met een groot kookeiland in het midden, een gezellige bar, veel kastruimte en alle luxe inbouwapparatuur die je je maar kan wensen.

grachtenpand amsterdam te koop

keuken

De eerste verdieping

Vanuit de leefkeuken is er ook een korte, brede trap naar boven. Wanneer je hier naar boven loopt, kom je uit in de eetkamer met toegang tot het terras. Verder naar boven kom je op de eerste etage met twee slaapkamers, waarvan één met zicht op de Prinsengracht, openslaande deuren en een Frans balkon. De eerste verdieping heeft een tweede luxe badkamer, een apart toilet en veel bergruimte voor kleding.

eerste verdieping

Geschiedenis en bouw

De woning heeft vroeger een winkelfunctie gehad. Dat is volgens Funda nog terug te zien  aan de entree met een indrukwekkende hoge raampartij en dubbele voordeur. Voor de industriële styling is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo is de keuken van blauwstaal, marmer en notenhout gemaakt, de vloer van gevlinderd beton en zijn de trappen gemaakt van staal. Ook is de originele bakstenen muur aan één kant in het zicht gelaten.

Het pand is in 2013/2014 geheel gerenoveerd met een nieuwe fundering, nieuwe hardhouten kozijnen met dubbel glas, goede isolatie, de nieuwe badkamers en keuken. Ook is de indeling aangepast en de woning uitgebreid door de toevoeging van een souterrain. En deze droomwoning in Amsterdam is nu dus te koop voor 1.850.000 euro.

Nog even verder dromen over dit huisje? Wij hebben nog een aantal foto’s voor je op een rijtje gezet. Check it out:

Entree

Halve verdieping grachtenpand

Eetkamer grachtenpand te koop

balkon

Badkamer 2