Kerstfilms voor iedereen

De ene persoon zweert erbij, de ander vindt ze helemaal niks: kerstfilms. Zo rond midden december zie je de kerstfilms veelvuldig voorbij komen. We hebben het dan niet alleen over klassiekers als Home Alone. Ook op Netflix zijn genoeg kerstfilms te vinden die bol staan van de cadeau’s, kerstmannen, sneeuwpoppen en kerstliedjes. Opvallend is dat de meningen over de meeste van deze films niet erg lovend zijn. Van de 25 films hebben slechts vier films een 7 of hoger op Imdb. Maar liefst 17 films hebben een 6 of lager gekregen op de filmwebsite.

Toppers

Eén van de kerstfilms die wel goed scoort is KlausDeze film is de eerste Netflix-original animatiefilm. De film vertelt het verhaal van de verwaande Jesper die de taak krijgt om in één jaar zesduizend brieven te versturen. Samen met de grote Klaus bedenkt hij een plan om zoveel mogelijk cadeau’s te versturen naar kinderen, maar hierin stuiten ze op weerstand. De romantische komedie Love Actually staat op de tweede plek. De film, met onder andere Liam Neeson, Hugh Grant en Colin Firth gaat over meerdere verhaallijnen die draaien rondom kerst in Londen. The Christmas Chronicles is de derde film in de top 3. Deze film gaat over twee kinderen die per ongeluk door de kerstman worden meegenomen in zijn slee. Vervolgens moeten ze hem helpen om ervoor te zorgen dat kerst niet in duigen valt en door kan gaan.

kerstfilms

De 25 kerstfilms

Klaus – 8.3

Love Actually – 7.1

The Christmas Chronicles – 7.1

Angela’s Christmas – 7.0

Elf – 6.9

Holiday in the Wild – 6.1

I’ll Be Home for Christmas – 6.1

The Princess Switch – 6.0

A Wish for Christmas – 6.0

All You Need is Love – 5.9

Let it Snow – 5.8

Office Christmas Party – 5.8

Christmas Inheritance – 5.7

A Christmas Prince – 5.7

The Holiday Calender – 5.7

Pak van mijn Hart – 5.6

El Camino Christmas – 5.6

The Knight Before Christmas – 5.5

A Bad Moms Christmas – 5.5

A Christmas Prince: The Royal Wedding – 5.2

A Christmas Prince: The Royal Baby – 5.2

A Cinderella Story: Christmas Wish – 5.2

Christmas with a View – 5.1

Holiday Rush – 4.8

Mariah Carey’s Merriest Christmas – 4.8

Aanbod op Netflix

Heb jij geen zin om een kerstfilm te kijken, maar wil je wel genieten van Netflix ? Check dan wat er deze week nieuw op Netflix verschijnt.