Waarom is tattoo verzorging zo belangrijk?

Tattoos zijn kunstwerken die op je huid zijn aangebracht en ze vereisen speciale nazorg om ervoor te zorgen dat ze goed genezen. Door de juiste verzorgingsroutine te volgen, kan je de kans op infecties minimaliseren en ervoor zorgen dat je tattoo er helder en kleurrijk uitziet.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe tattoo?

Hier zijn een paar eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je nieuwe tattoo goed geneest:

  1. Laat de folie of verband die door de tatoeëerder is aangebracht minimaal 2 uur op de tattoo zitten. Dit helpt om eventueel bloed of overtollige inkt op te vangen.
  2. Verwijder voorzichtig de folie en was de tattoo voorzichtig met warm water en milde zeep. Gebruik je handen om de tattoo zachtjes schoon te maken, vermijd het gebruik van washandjes of ruwe materialen.
  3. Dep de tattoo droog met een schone handdoek. Wrijf niet over de tattoo, omdat dit irritatie kan veroorzaken.
  4. Breng een dun laagje verzorgende zalf aan op de tattoo om deze gehydrateerd te houden en infecties te voorkomen. Gebruik geen vaseline of dikke lagen zalf, omdat dit de genezing kan vertragen.
  5. Herhaal deze stappen 2-3 keer per dag totdat je tattoo volledig genezen is, meestal duurt dit ongeveer 2-4 weken.

Tattoo verzorgingstips voor de lange termijn

Om je tattoo er op de lange termijn levendig uit te laten zien, zijn hier een paar aanvullende tips:

  • Houd je tattoo uit direct zonlicht om vervaging te voorkomen. Als je in de zon gaat, gebruik dan altijd een zonnebrandcrème met hoge SPF op je tattoo.
  • Vermijd zwemmen in chloorwater of zeewater totdat je tattoo volledig genezen is.
  • Hydrateer je huid regelmatig door een goede moisturizer te gebruiken. Dit helpt om je huid gezond en gehydrateerd te houden, wat ook bijdraagt aan het behoud van de kleuren van je tattoo.
  • Als je merkt dat je tattoo begint te jeuken, krab er dan niet aan! Gebruik in plaats daarvan een milde lotion om de jeuk te verlichten.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en regelmatig voor je tattoo te zorgen, kun je ervoor zorgen dat je tatoeage er prachtig uit blijft zien. Onthoud: een goed verzorgde tattoo is een gelukkige tattoo!

Zorg je niet goed voor je tattoos, krijg je sowieso spijt. Maar wellicht vroeg je je ook af: zijn tattoos schadelijk voor je gezondheid?