Na het zetten

Een gezette tattoo is als het ware een open wond. Behandel deze ook zo. Laat de bescherming zitten tot het moment dat de tatoeëerder zegt dat die eraf mag om vuil buiten de wond te houden. Vermijd contact met water en gebruik de zalf die je mee hebt gekregen volgens advies. Het is normaal dat een net gezette tattoo wat kan afgeven, dus houd hier rekening mee met kledingkeuzes. Directe nazorg van je tattoo geeft geweldig resultaat.

tattoo verzorgen mooi houden MAN MAN

De eerste 2 weken

Onderschat de tijd die een tattoo nodig heeft om te helen niet. Slechte nazorg zorgt voor zeer aantoonbare mindere resultaten. Let erop wat je wel en niet moet doen. Probeer zoveel mogelijk uit de zon te blijven en, zoals we eerder zeiden, water te vermijden. Mocht je toch de zon in gaan, smeer de plek dan goed in met zalf en zonnebrand. Zwemmen wordt sterk afgeraden. Maar mocht de drang te groot zijn, vermijd dan in ieder geval plekken met veel infectiegevaar zoals een openbaar meer. Aangezien het een schaafwond is kunnen korstjes ontstaan. Probeer hier niet aan te zitten of aan te krabben. Goed gebruik van de zalf is hierbij essentieel.

Tattoo verzrogen mooi houden MAN MAN

De man die de aandacht trekt van alle vrouwen (en dan bedoelen we ook écht alle vrouwen) en voor vele mannen een stjilicoon is, David Beckham, is een groot fan van tattoos. De man hemzelf heeft dan ook ontelbare lichaamsversieringen, waaronder op zijn armen en in zijn nek. Samen met House 99 ontwikkelde Beckham de House 99 Bold Statement Tattoo Body Moisturiser. Deze laat de sprankelende kleuren van je tattoos herleven, houdt ze mooi en beschermt de huid tegen UV-straling. De onzichtbare spray is gemakkelijk aan te brengen en je kan je direct aankleden na gebruik.

tattoo-verzorgen-mooi-houden MAN MAN tattoo verzorgen mooi houden MAN MAN

Bold Statement Tattoo Body Moisturiser

House 99 €28 Shop nu

Volledig hersteld

Na een aantal weken lijkt de tattoo al volledig hersteld, maar houd er rekening mee dat het volledig herstel met gemak een aantal maanden kan duren. Blijf goed letten op de nazorg, je hebt er immers de rest van je leven profijt van. Vele tattoo shops bieden je pas na het uitvoeren van de optimale nazorg de mogelijkheid tot bijkleuren.

Naast goede nazorg is een goede voorbereiding ook belangrijk. Kies de juiste tattoo, juiste tatoeëerder en check ook zeker even wat de pijnlijkste plekken zijn voor een tattoo