Thuis je tanden bleken

Thuis tanden bleken kan gedaan worden op meerdere manieren. Je kan een tandenbleekset kopen met whitening tandpasta en het schijnt ook dat je met houtskool je tanden witter kunt maken. Wij hebben geen idee of dit allemaal echt werkt, maar momenteel gaat er een TikTok video rond van @rae.brooke waarin zij haar eigen manier uitlegt die ze kent door haar tandarts. Haar tandarts vertelde haar namelijk dat dit veel minder schadelijk is voor je tanden omdat je geen teeth whitening strips gebruikt. Deze manier blijkt best wel goed te werken. Bekijk hieronder de video:

@rae.brooke Replying to @braydenhoopermortgages #teethwhitening #teethwhiteninghack #colgate #beautyhacks ♬ original sound – Rae

Wat heb je nodig?

  1. Een potje waar je het in kunt doen
  2. Baking soda
  3. Waterstofperoxide

Zorg er wel voor dat je dit regelmatig herhaalt. Door sigaretten, koffie of thee kan er namelijk weer een nieuwe aanslag ontstaan.

Is deze manier veilig?

Het antwoord op deze vraag: ja én nee. Het is niet direct schadelijk, maar kan wel indirect zorgen voor schade aan je tandglazuur. Wanneer je namelijk te vaak baking soda gebruikt om je tanden te bleken, dan kan het je glazuur aantasten. Bovendien wordt het ook afgeraden voor mensen met gevoelige tanden. Al met al raden we het aan om de opties met je tandarts door te nemen, het gaat tenslotte om je eigen gezondheid. Hoewel andere opties waarschijnlijk prijziger zijn, zijn ze ook beter voor de gezondheid. En laten we eerlijk zijn: je eigen gezondheid is iedere cent meer dan waard, toch?

Doe jij maar elke keer opnieuw je best om jouw tanden wit te houden, maar toch worden ze snel geel? Lees hier dan over de vijf grootste oorzaken van gele tanden.