Deze Tom Hardy serie is dé Netflix tip van dit moment

Op Netflix is sinds kort deze mysterieuze serie genaamd Taboo te zien. Met Tom Hardy (bekend van The Dark Knight Rises, Venom en Peaky Blinders) in de hoofdrol is de serie een echte aanrader. Het is een BBC-serie die al sinds 7 januari 2017 voor het eerst op de beeldbuis verscheen. De serie bestaat uit acht afleveringen van ieder ongeveer een uur en heeft een 8,4 op IMDB. Ook is het een serie die je als liefhebber van Peaky Blinders zeker gezien moet hebben. Het is namelijk ook afkomstig van dezelfde maker als Peaky Blinders. De overige hoofdrollen worden gespeeld door Oona Chaplin, Jonathan Pryce, David Hayman en Jessie Buckley.

 

Waar gaat Taboo over?

Taboo is een televisiedrama van BBC uit 2017 en wordt geproduceerd door Scott Free London en Hardy Son & Baker. Steven Knight (de eerdergenoemde maker van Peaky Blinders) heeft de serie gemaakt. In de film volgen we de avonturier James Keziah Delaney waarvan mensen dachten dat hij al dood was. In 1814 komt hij terug vanuit Afrika naar Londen omdat hij het imperium van zijn overleden vader gaat erven. Vanaf dan neemt hij het op tegen de machtige Oost-Indische Compagnie. Ook is hij uit op revanche voor de dood van zijn vader.

De serie uit 2017 scoort, zoals hierboven eerder gezegd, bovendien een 8,4 op IMDB, dus je kunt er écht vanuit gaan dat dit een kwaliteitsserie is. Bovendien ben je er met slechts acht afleveringen snel mee klaar. Ideaal voor een avondje Netflix dus!

Overigens is ook deze nieuwe misdaadserie uit Luxemburg een echte kijktip. De serie is sinds het begin van maart 2022 te zien op Netflix. Hieronder bekijk je de trailer van Taboo: