Snel afvallen met dieet shakes als ontbijt (maaltijdvervanger)

Dieet shakes zijn geen langetermijnoplossing, maar voor wie snel wil afvallen wel een geschikte optie door het te gebruiken als maaltijdvervanger. Voor korte tijd één of twee maaltijden vervangen door een shake kan je namelijk helpen om de kilo’s kwijt te raken. Bij het vinden van de ideale dieet shake moet je alleen wel rekening houden met de voedingswaarde.

 

Het is belangrijk dat je bij het kiezen van een dieet shake goed op het etiket let. Niet elke shake is namelijk even gezond. Er moet een goede balans aan voedingsstoffen in de shake zitten om te zorgen dat het een geschikte maaltijdvervanger is. Dat houdt in genoeg eiwitten, genoeg vetten en niet te veel suikers. Deze drie shakes hebben een goede balans en zijn ook nog eens onwijs lekker.

1. Body&Fit Low Calorie Meal Cappuccino

Voor de koffieliefhebbers is dit echt de ideale shake. Deze maaltijdvervanger bevat per shake 219 calorieën en 22 gram eiwitten. Het bevat 2,1 gram suiker, die volgens de producent van nature aanwezig zijn. Een portie heeft 6,3 gram vet en 15 gram koolhydraten. Ook krijg je per shake tenminste 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen binnen. Body&Fit Low Calorie Meal is ook nog in andere smaken te krijgen, waaronder aardbei, banaan en kokos.

body and fit dieetshake afvallen maaltijdvervangers

Low Calorie Meal

Body & Fit €24,73 Shop nu

2. Orangefit Diet Winter Spice

Orangefit Diet verdient zeker wel een plekje op deze lijst. Het is namelijk in 2021 door de consumentenbond uitgeroepen tot de beste maaltijdvervanger. De Winter Spice versie van de shake heeft slechts 244 calorieën per shake. In totaal bevat een portie 30,6 gram eiwit en 6,5 gram vet. Van de 13,9 gram koolhydraten is minder dan een gram suiker. Ben je niet zo van de bijzondere smaakjes? Geen probleem, naast de limited edition smaak Winter Spice is Orangefit Diet ook verkrijgbaar in vanille, chocolade en bosbes.

dieetshake

Nr. 1 Consumentenbond – Vanille

Orangefit Dieet shake €29,90 Shop nu

3. Naturall Pure Vanille

Ga je graag voor lekker simpel? Deze shake heeft vanille smaak. Naturall Pure is – je raadt het al – puur natuur. Het bevat geen kunstmatige toevoegingen en is ook nog eens glutenvrij. Met 226 calorieen en maar liefst 23.6 gram eiwit per portie is dit een prima shake. Er zitten minder koolhydraten in dan in de vorige twee shakes, namelijk maar 5,8 gram, waarvan 2,4 gram suiker. De maaltijdvervanger bevat 12.2 gram vet en 4,2 gram vezels. Naturall Pure is er ook in de smaken chocolade en vegan kokos.

naturall pure maaltijdvervangers afvallen

Vegetarische Maaltijdvervanger

Naturall Pure €29,95 Shop nu