Uniek stuk uit Stallone zijn verzameling

Het horloge is een van de slechts zeven ooit gemaakte exemplaren, wat de zeldzaamheid en de waarde uiteraard enorm verhoogt. Hoewel de verwachtingen hoog waren, met een geschatte prijs van tussen de 2,5 en 5 miljoen dollar, werd het hoogste bod zelfs ver boven deze schatting uitgebracht. Blijkbaar willen mensen maar wat graag een stukje uit de collectie van Stallone bezitten.

En dat was nog niet alles. In totaal gingen elf horloges uit de collectie van Sly onder de hamer, wat samen zo’n 6,2 miljoen euro opbracht. De acteur, die inmiddels 77 jaar oud is, vertelde in een video van het veilinghuis dat hij zijn horloges graag wilde delen met anderen. “Ik zou de horloges nooit voor altijd in mijn bezit houden. Zo zit ik niet in elkaar,” aldus Stallone.

sotheby-sylvester-stallone-horloge

Niet het duurste, maar wel bijzonder

Ondanks de indrukwekkende opbrengst, komt het horloge van Stallone niet eens een beetje in de buurt van het duurste horloge ooit geveild. Dat record staat nog steeds op naam van een andere Patek Philippe, die in 2019 voor een waanzinnige 31 miljoen dollar van eigenaar wisselde. Maar laten we eerlijk zijn, 5,4 miljoen dollar is nog steeds een flink bedrag waar je u tegen zegt.

Dus, of je nu een fan bent van luxe horloges, Sylvester Stallone, of gewoon van indrukwekkende veilingresultaten, dit nieuws is er eentje om niet snel te vergeten. Misschien is het tijd om je eigen horlogeverzameling nog eens goed te bekijken. Je weet nooit wat voor verborgen schatten je in huis hebt!