Wat is het duurste horloge ter wereld?

Paul Newman wist de Rolex Daytona wereldberoemd te maken. Hoewel de Rolex Daytona enige tijd de nummer één plek trotseerde, is er alweer een plaatsvervanger. Menig horlogeliefhebber stond in spanning te wachten op de uitslag van het duurste horloge ter wereld. Kenners hadden al een voorgevoel over de unieke Patek Philippe en alle verwachtingen kwamen uit.

De Rolex Daytona spant sinds 2019 niet langer meer de kroon met een bedrag van €15.228.095. Een stalen Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A nam de plek over van zijn voorganger en is op het moment het duurste horloge ter wereld. De Patek brak het record van het duurste polshorloge en duurste horloge, hoewel zijn voorganger het record op zijn naam had staan als het duurste zakhorloge.

Patek Philippe Grandmaster Chime (ref. 6300A)

De peperdure Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A valt volledig in de smaak bij menig horlogekenner, door zijn unieke details. De Grandmaster Chime heeft twee wijzerplaten en een kast die je kunt omdraaien. De dag en datum zijn op beide wijzerplaten zichtbaar. Er is op het horloge een maandaanduiding, jaaraanduiding en er wordt rekening gehouden met schrikkeljaren. Het horloge is voorzien van een tweede tijdzonde met dag en nacht indicator. De wijzerplaat van de Patek Philippe Grandmaster Chime is van roségoud en is voorzien van gouden cijfers. De andere wijzerplaat is zwart en voorzien van 18-karaats gouden indexen en cijfers. Heb jij je oog al laten vallen op de bijzondere band? Deze band van het Zwitserse horlogemerk is namelijk gemaakt van krokodillenleer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hodinkee (@hodinkee)

Tijdens de veiling schoten de torenhoge bedragen door de zaal. Liefhebbers riepen bedragen tot zo’n 20 miljoen dollar. Hoewel het tempo langzamerhand omlaag ging, bleven de bedragen stijgen. Van tevoren werd de opbrengst van het horloge geschat op zo’n 2,5 miljoen dollar, maar dat bleek een veel te voorzichtige schatting te zijn. De Patek Philippe Grandmaster Chime (ref. 6300A) werd op het laatste moment geveild voor een bedrag van 31 miljoen dollar. Reken je dit om in euro’s, dan kom je uit op een bedrag van zo’n €28.132.944. Dit record werd berekend in 2019. Welk exclusief horloge zal de volgende zijn, die met de titel ‘het duurste horloge ter wereld’ zal lopen?

Wil jij de oude lijst zien met onbetaalbare horloges? Check dan de duurste horloges ter wereld.