Haat tussen je vriendin en je familie

Gezellig tijd doorbrengen met familie kan soms een uitdaging zijn. Misschien zijn ze iets te vrijgevig met hun mening of stellen ze net iets te vaak die ongemakkelijke vragen over je persoonlijke leven. Maar voor deze man is het geen kwestie van een beetje ongemak, maar eerder een strijd die al ontzettend lang bezig is tussen zijn vriendin en familie. Op Reddit deelde hij zijn verhaal in de hoop op advies van anderen.

Volgens hem kan zijn vriendin echt niet omgaan met zijn familie. Hij vertelt: “Mijn vriendin en mijn familie kunnen elkaar niet uitstaan en hebben al vaker moeilijkheden met elkaar gehad. We zijn zes maanden geleden samen gaan wonen in een andere staat, en ik heb mijn familie maar drie dagen gezien, toen mijn oma ziek was.”

Overleden oma, maar niet op bezoek mogen

De oma van de man is er drie maanden later nog slechter aan toe. Zijn vader vraagt hem om te komen, zodat hij afscheid van zijn oma kan nemen. Hij is dan wel niet heel close met zijn oma, maar hij wil er graag voor zijn vader zijn. Zijn vriendin steekt hier een stokje voor. Ze is het niet eens met zijn bezoek en dit leidde tot een enorme ruzie, waarna het bezoek niet doorging. Helaas is zijn oma inmiddels overleden, en nu wil hij naar de begrafenis gaan. Maar uiteraard is daar weer het protest van zijn vriendin. Ze beschuldigt hem ervan dat hij haar altijd laat vallen voor zijn familie.

Veel spanningen in de relatie

De spanningen lopen hoog op. Zijn vriendin gaat zelfs zo ver dat ze beweert dat hij en zijn moeder samen een front tegen haar vormen. Ze wil alle berichten op zijn telefoon lezen. Totaal niet toxic natuurlijk… Hij vraagt zichzelf nu af: “Ben ik ongevoelig en onbeschoft? Is mijn familie te ver gegaan? Of is mijn vriendin te controlerend?”