Smart-casual outfit: sweatshirt met overcoat en pantalon

Welke kleuren je draagt, hangt van veel verschillende factoren af. Je interesses, smaak, situatie waarin je verkeert en je werk natuurlijk. Je kan een sweatshirt dragen onder een pak, maar daar is een basic T-shirt toch nét iets meer geschikt voor. Een sweatshirt is perfect om balans in je outfit te brengen.

Ga voor een donker sweatshirt en pantalon en draag daarop een camel overcoat. Dit is een van de beste kleurencombinaties voor herenkleding. De lange jas in combinatie met die broek maakt deze look nét wat netter.

Sweatshirt zwart

Sweatshirt

Zwart €79,95 Shop nu

 

Casual

Het lag misschien voor de hand, maar een katoenen sweater is ook uitmuntend te dragen bij een casual outfit. Dat wordt dan ook veel gedaan. Bij een casual outfit kan je de focus meer op de trui leggen waardoor dit de blikvanger van je outfit wordt. Waar moet je aan denken bij een casual outfit? Het kan uiteenlopen van een chino, jeans tot zelfs korte broek, maar wij raden dan wel aan om hier wel van te voren over na te denken.

Het belangrijkste is dat het een vrij sportieve outfit dient te zijn waarbij je sweater de aandacht trekt. Er mag dus best kleur in zitten. Een van de meest klassieke combinaties is een grijze trui met een blauwe spijkerjas. Simpel, maar altijd stijlvol.

grijs sweatshirt kopen combinaties

Sweatshirt

Grijs €80 Shop nu

Lazy sunday

En hoe kennen wij allemaal het sweatshirt? Als het item dat je aantrekt wanneer je het koud hebt en je net te vaak kwijt bent aan je vriendin. Hoe vertaalt dit zich dan naar een verschijning waar jij de dag mee kan rocken? Door het zo te dragen alsof het lijkt dat je er geen moeite in hebt gestopt maar er nog steeds top bij loopt. Nonchalant elegant zonder dat je jezelf in een pak hoeft te hijsen. Het is dan ook een look dat geschikt is om te dragen wanneer je geen belangrijke afspraken hebt staan op je vrije dag.

Door donkere kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen creëer je een monochrome look. Een navy sweater op een wit T-shirt waarbij de onderkant net onder de trui vandaan komt. Draagt dit op een zwarte jogger of chino en witte runners om je moeiteloos door de dag te loodsen. Het is makkelijk en enorm comfortabel.

donkerblauw sweartshirt looks

Sweater

Navy €80 Shop nu