Swanenburg is een heftige serie over familiegeheimen

In Swanenburg volgen we de familie Praal, geleid door vader Jack Praal en zijn vrouw Caroline. Door de jaren heen heeft Jack een gigantisch familiebedrijf weten op te bouwen, waardoor hij alle middelen heeft om in de behoeftes van zijn vier kinderen te voorzien. Althans, op financieel gebied dan.

Wat in de serie steeds duidelijker wordt, is hoe elk lid van de familie er zo zijn of haar eigen geheimen en leugens op nahoudt. De familie kan dan misschien rijk zijn: de onderliggende frictie en de intrige wordt er niet minder op. Als vader Jack om het leven blijkt te zijn gekomen aan het begin de serie en de familie zich verzamelt, wordt één ding duidelijk: er moet ongetwijfeld iemand zijn die meer weet over de oorzaak van Jacks dood.

Verschillende oogpunten zorgen ervoor dat je niemand kan vertrouwen

De serie bestaat in totaal uit 20 afleveringen. Die afleveringen switchen vaak van perspectief. Zo zien we in de eerste afleveringen de gebeurtenissen door de ogen van Benno (één van Jacks zonen), maar later is dat één van de dochters van Jack, Iris. Ook de personages Dirk en Eva komen aan bod, evenals Jack en Caroline. Zo krijgt Swanenburg een hoog ‘whodunnit’-gehalte. Gebeurtenissen die door iemands ogen niet zo boeiend lijken te zijn, kunnen dat vanuit iemands anders belevenis juist wel zijn. En de vraag is al gauw wie er te vertrouwen is en hoe ver men durft te gaan om het familiebedrijf en de familie-eer hoog te houden.

De cast en de IMDb-score van Swanenburg

We zien in de cast van de serie onder andere Aus Greidanus, Frederik Brom, Sanne Langelaar en Ella-June Henrard in (hoofd)rollen voorbij komen. De eerste van de twintig afleveringen van Swanenburg verscheen op 19 juli. De laatste, ontknopende aflevering zal op 19 augustus verschijnen en via NPO te zien zijn.

Swanenburg

Momenteel heeft de show een 7.3 op IMDb, maar daar kan die ontknoping natuurlijk alles weer aan veranderen. Mocht jij op zoek zijn naar een andere vette Nederlandse serie? Hou dan de ontwikkelingen rondom Diamonds in de gaten, van de makers van Undercover.