Gekte op de huizenmarkt treft veel mensen

Door de woningcrisis zijn woningen de laatste jaren flik in waarde gestegen. Dat heeft voor heel veel gekte gezorgd op de woningmarkt. Woning werden binnen no time verkocht, en ook nog eens voor bedragen ver boven de normale vraagprijs. Door deze gekte hebben vele mensen flink overboden om een woning te kunnen bemachtigen.

De huizenmarkt zit momenteel in een flinke daling ten opzichte van een klein poosje geleden. OfficiĆ«le cijfers geven aan dat de gemiddelde prijsdaling zo’n 40.000 euro bedraagt. Iemand die ook mee kan praten over een forse verlies is Suzanne Schuling. De olympisch schaatsster kocht begin dit jaar een woning in Amsterdam die nu flink in waarde is gedaald.

Suzanne Schuling verliest een vermogen

Zo’n vier maanden geleden kocht Suzanne Schulting een prachtige woning in Amsterdam. Suzanne Schulting heeft voor deze woning 585.000 euro betaald, bij een vraagprijs van 485.000 euro. Met de gemiddelde prijsdaling van 40.000 euro (op de vraagprijs destijds) zou dat betekenen dat de Olympisch Schaatsster nu al 140.000 euro kwijt is geraakt. Dat is natuurlijk een ontzettend groot bedrag om nog in geen half jaar kwijt te zijn. En met hoe de Nederlandse woningmarkt er momenteel uit ziet kan dit alleen nog maar erger worden.

Zie hier foto’s van de woning van Suzanne Schulting

Niet als enige de pineut

Suzanne Schulting is zeker niet de enige die heeft geleden aan de daling van de woningmarkt. Ook andere bekende Nederlanders zijn ontzettend veel geld verloren. Zo hebben onder andere Thierry Baudet, Manuel Broekman en Romee Strijd allemaal tienduizenden euro’s overboden om een woning te kunnen bemachtigen.