Glenmorangie Original

Wat krijg je als de legendarische distilleerderij Glenmorangie een samenwerking aangaat met Grain Surfboard Maine? Een surfboard waarmee jij de golven als nooit tevoren kan temmen. De surfboards van deze collectie zijn gemaakt van de kostbare single malt whisky vaten. Voor 5.500 dollar heb je een shortboard van de Glenmorangie Original. De boards zijn gesneden uit de Amerikaanse eiken ex-bourbonvaten die kenmerkend zijn voor de scotch whisky.

Surfboard whisky vaten MAN MAN

Ambacht

De boarden van Grain Surfboards zijn geïnspireerd op de traditionele New England technieken van de botenbouw. Aan de kust van Main worden de boarden handgemaakt. Elk board van de Glenmorangie Original lijn bestaat ongeveer uit een half whiskyvat met daarbij wit cederhout uit Maine. Het cederhout zorgt voor stabiliteit, lager totaalgewicht en rode accentstrepen.

whisky surfboard MAN MAN

De collab

De samenwerking tussen Grain en Glenmorangie maakt deel uit van het ‘Beyond the Cask-programma’ van de destilleerderij. Glenmorangie wil hiermee nadruk leggen op de toewijding van de destilleerderij aan het hout. Dat ervoor zorgt dat er veel kenmerken ervan terug te zien zijn in het afgewerkte product. Mark Boyd, de winnaar van de 2018 Scottish National Surfing Championships, was de eerste die het surfboard ontving en ermee ging┬ásurfen.