Hoe het allemaal begon

Ongeveer 3 jaar geleden ging een van de huidige eigenaren van Atelier op trip naar New York. Toen nog werkzaam bij zijn eigen reclamebureau Conspiracy, werd hij meegenomen door een kennis naar een nieuwe plek in Brooklyn. Bij binnenkomst voelde hij een warme deken om zich heen van gastvrijheid en werd hij getriggerd door de mix van creatieven, Wall Street bankiers, ad-men en kunstenaars. Dit moest ook naar Amsterdam komen en daar is het idee dat later Atelier werd begonnen.

Atelier Amsterdam MAN MAN

De locatie werd gevonden in een oude wasstraat waar hij met zijn reclamebureau een keer per jaar een feest gaf. Er was toen nog niks. Licht, geluid en glazen werden ingehuurd. Door deze avonden en de inspiratie opgedaan in New York werd er wellicht wat positief naïef en overenthousiast aan het avontuur begonnen. Tegenwoordig is het concept gekneed en aangescherpt met focus op horeca en vooral ook events. Bij Atelier geldt het motto dat het een creatieve plek moet zijn waar iedereen welkom is. Met een capaciteit in de oude wasstraat tot wel 1000 man is er dan ook echt veel mogelijk.

Atelier Amsterdam MAN MAN

De ruimte

De voormalige wasstraat is getransformeerd in een locatie met drie ruimtes: het atelier, de studio en het terras. Hier komt horeca, feesten, bootcamps, yoga, bokslessen, cultuur en al het andere samen. In de eerst zo kale ruimte is de connectie gevonden tussen industrieel design, urban en natuur.

Atelier Amsterdam MAN MAN Atelier Amsterdam MAN MAN Atelier Amsterdam MAN MAN Atelier Amsterdam MAN MAN Atelier Amsterdam MAN MAN