Een duurzaam superjacht

Met een lengte van 59,5 meter is het nieuwe schip bijna tien meter langer dan Van der Wallens vorige jacht. Wat dit superjacht echt bijzonder maakt, is de focus op duurzaamheid. Robert van der Wallen stond erop dat zijn schip tot de meest milieuvriendelijke in zijn klasse zou behoren. Daarom is het uitgerust met innovatieve zonnecellen, waardoor het de eerste Feadship is met deze groene technologie. Desondanks wordt het jacht nog steeds aangedreven door een dieselelektrische scheepsmotor, maar de stap naar een milieuvriendelijker ontwerp is gezet.

De ‘Project 713’ is een lust voor het oog. Met een mooie, blauwgrijze romp en witte bovenkant is het een opvallende verschijning op de golven. De buitenkant is ontworpen door Studio De Voogt, terwijl het interieur tot in de puntjes is uitgewerkt door Sinot Yacht Architecture & Design. Dit alles maakt het jacht niet alleen een boegbeeld voor duurzaamheid, maar ook wel degelijk van stijl én comfort.

jacht

De achtergrond van Robert van der Wallen: vermogen van € 1,1 miljard

Robert van der Wallen is geen onbekende in de zakenwereld. Hij vergaarde zijn vermogen, geschat op zo’n € 1,1 miljard, met het bedrijf Brand Loyalty. Hiermee konden consumenten zegels sparen voor allerlei producten. In een lucratieve deal verkocht hij het bedrijf aan het Amerikaanse Alliance Data Systems voor ongeveer € 1 miljard. Hoewel hij het bedrijf in 2023 terugkocht, leed het toen zware verliezen en verkocht hij het uiteindelijk weer voor een fractie van de prijs.

Ondanks zijn zakelijke successen staat Van der Wallen ook bekend om zijn filantropische activiteiten. Hij schenkt gul aan goede doelen en zet zich in voor het milieu. Zijn nieuwe superjacht is een weerspiegeling van deze toewijding, en hij bewijst dat luxe en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

jacht

En nu genieten van het jacht (en je privéjet)

Met zijn nieuwe superjacht heeft Robert van der Wallen niet alleen een drijvend paleis, maar ook een statement gemaakt. Het jacht is een symbool van vooruitgang, duurzaamheid en stijl. Na acht jaar wachten, kan hij nu eindelijk genieten van zijn meesterwerk op de golven. Bovendien is de beste man ook nog eens de trotse bezitter van het duurste privéjet ter van Nederland. Kortom: hij houdt wel van het luxe leven.