Paul Allen was een van de rijkste mannen ter wereld

Geld had deze man zeker. Op het moment van overlijden was Paul Allen de 27ste rijkste man ter wereld. Hij overleed in 2018. Toen werd zijn vermogen geschat op €38 miljard. Met dat soort geld zal je vast ook niet raar opkijken als je hoort dat dit niet het enige superjacht was van de man.

Paul Allen had ook een 126 meter lang superjacht genaamd Octopus, deze werd vorig jaar verkocht voor zo’n €280 miljoen. Na zijn overleden worden veel van zijn bezittingen verkocht. Niet alleen wordt Allen zijn landgoed verkocht, maar het 92,4 meter lange superjacht genaamd Tatoosh staat nu ook te koop. Natuurlijk vergeten we ook niet dat zijn kunstcollectie verkocht wordt op een veiling, die wordt geschat €1,4 miljard euro. Bizar!

te koop 135 miljoen superjacht

Het superjacht Tatoosh

Het 22 jaar oude superjacht is te koop aangeboden nadat deze in 2021 een uitgebreide reeks upgrades heeft gekregen. Waarbij later deze maand inspecties van het superjacht plaatsvonden op de Monaco Yacht Show. Het jacht heeft vijf aparte dekken, een paar helikopters en ruimte voor negentien gasten met elf hutten. Daarnaast slapen er tot 31 bemanningsleden op het jacht. Tatoosh werd oorspronkelijk gebouwd door de Duitse scheepswerf Nobiskrug, hiermee vertegenwoordigde zij de crème de la crème van superjachtluxe.

Het schip beschikt verder over een verwarmd jet-zwembad dat kan veranderen in een dansvloer. Maar ook is er een bioscoop, schoonheidssalon en heeft het schip zelfs een duikcentrum. Je hoeft je niet onveilig te voelen door de kogelvrije, drielaagse glazen ramen. Op het benedendek biedt een grote strandclub gemakkelijke toegang tot het water. Het beschikt deze over een jacuzzi, bar en sauna, evenals een duiklobby met zeeterras. De Tatoosh is vernoemd naar een wildernisgebied in de buurt van Allens geboorteplaats Seattle. Het jacht heeft een bereik van 6855 zeemijlen met volle tanks. Terwijl hij nog steeds een snelle topsnelheid heeft van 16 knopen.

Je kan een bod plaatsen op de website van Burgess. Hieronder wat foto’s van het superjacht Tatoosh:

superjacht oud oprichter te koop mega jacht te koop paul allen

paul allen jacht te koop