Avontuur

Het jacht, genaamd ‘Octopus’, heeft een hoop avonturen gekend: Paul Allen verkende op zijn verkenningsjacht de kust van Antarctica en stak met zijn schip de Noordwestelijke Doorvaart over. Ook hielp hij de Koninklijke Marine meerdere keren met het omhooghalen van scheepswrakken. Een voorbeeld hiervan is de HMS Hood, een gevechtsschip dat in 1920 naar 2,8 kilometer diepte was gezonken tijdens de Zeeslag in de Straat Denemarken.

jacht geld

Het jacht van Paul Allen

Toch hoef je niet op avontuur gaan als je dit schip in bezit hebt. Het jacht is een avontuur op zichzelf. Er kunnen 26 gasten op de boot verblijven in 13 kajuiten. Ook passen er nog een hoop crewmembers bij: er is plek voor 63 man personeel.

Ook heeft het jacht een enorm luxe ontwerp. Zo is er aan boord een eigen bar en bubbelbad, speciaal bedoeld voor de eigenaar van het schip. Op het benedendek kunnen gasten genieten van een groot zwembad, een buffet, bar en pizzaoven.  Een dek lager is nog meer entertainment te vinden. Daar bevindt zich een luxe spa, bibliotheek (met ingebouwde bar!), bioscoop, sportschool en een basketbalveld. Onderin het jacht is een glazen observatielounge, waar je kunt genieten van het leven onder water.

De boot is te koop inclusief jet ski’s en heeft ook garageplek voor een SUV en twee helicopters. En misschien nog wel het aller bruutste: het jacht heeft een eigen onderzeeër die acht gasten en twee bemanningsleden kan meenemen op een ritje door de zee. De duikboot kan tot wel acht uur lang duiken en is 13 meter lang. 

jacht geld

Prijs

De kosten van dit schip zijn dan ook niet niks. Bijna 300 miljoen euro moet worden neergeteld voor dit schip uit 2003. Ook moet het schip elke 5 jaar flink onderhouden worden. Wel een plus: dit is in 2019 voor het laatst gedaan, dus je koopt het schip wel zo goed als nieuw. Check de beelden hieronder:

octopus 2 Boot